Regija
Video: Wright pokazao klasu i odveo Igokeu do pobjede

Video: Wright pokazao klasu i odveo Igokeu do pobjede

Autor: Teo Cilar

Iako se tek priključio momčadi, Dorell Wright pokazao je o kakvoj se klasi radi.

 Bio je prvo ime Igokee koju je odveo do pobjede u neizvjesnom susretu rezultatom 98:94 (28:27, 14:20, 31:29, 25:18).

Nakon što je Igokea povela s 9:4, Budućnost se budi i serijom 8:0 prelazi u vodstvo koje nije dugo trajalo jer se igokea preko Vuka Radivojevića vratila u minimalnu prednost. Na četiri minute do kraja prve dionice u igru po prvi puta ulazi novo pojačanje Igokee, Dorell Wright. Nakon što je promašio svoj prvi šut u ABA ligi, uslijedio je one man show. Prvo je ukrao loptu, zatim je pogodio dvije trice, a nakon toga i polaganje. Osam poena u četiri minute igre za 28:27 Igokee nakon prvih deset minuta. 

Wright je malo posustao u drugoj četvrtini u kojoj mu je trener Dragan Bajić dao još šest minuta. Za to je vrijeme ubacio još dva poena, a obrana Budućnosti je bila puno bolja u tim trenucima što im je donijelo vodstvo na poluvremenu od 47:42.


U drugom smo poluvremenu gledali odličnu utakmicu s puno koševa i promjena vodstva. Većinu vremena je Budućnost imala prednost, ali Igokea im je stalno puhala za vrat, a u završnici su prešli u vodstvo koje nisu ispustili.

Wright se već na početku pokazao kao vrhunsko pojačanje i klasa više. Ubacio je 22 poena uz šest skokova, a vrlo dobar je bio i Radivojević s 18 poena i tri asistencije. Spomenimo i našeg Roberta Rikića koji je postigao neke važne koševe i na kraju se zaustavio na 13 koševa. Kod Budućnosti najbolji Nemanja Gordić s 25 poena, pet asista i tri osvojene lopte dok je Kyle Gibson ubacio 22.  

Budućnost će u idućem kolu dočekuje Cibonu, a Igokea i Wright će u Zagreb kod cedevite.