Regija
Igokea igrala 39 minuta, MZT 40

Igokea igrala 39 minuta, MZT 40

Autor: Paulo Sarić

Presudila je gostujuća trica.

Makedonski prvak MZT došao je do velike pobjede na gostovanju u Aleksandrovcu. Momčad Aleksandra Todorova u susretu na veliki broj koševa svladala je Igokeu rezultatom 99-108 i zahvaljujući čak 13 pogođenih trica upisala svoju drugu pobjedu u Jadranskoj ligi ostavivši na začelju jedina dva kluba koja zapravo i imaju izlazak na more – Zadar i Mornar.

Susret je od samog početaka bio neizvjestan. Gosti su šuterski jako dobro otvorili utakmicu s tri vezane trice, a domaćine je u igri držao dobar protok lopte. Sredinom prve četvrtine MZT je napravio seriju 2-9 i odvojio se na osam koševa prednosti (16-24), no bosanskohercegovački prvak se uskoro konsolidirao i već u 14. minuti vratio stvari na početak. Obje su momčadi u drugoj dionici zanemarile obranu što je rezultiralo fluidnom igrom na koš više pa smo u deset minuta vidjeli čak 73 koša.

Makedonci su držali rezultatsku inicijativu sve do odlaska u svlačionice, no nikada nisu imali više od tri posjeda prednosti. Na odmor se otišlo s 57-63, a sam rezultat jako dobro oslikava događanja na parketu. Brz ritam i run and gun igra puno su više odgovarali gostima nego domaćem sastavu čiji je trener poznat po traženju čvrste i agresivne obrane. Dragan Bajić nije imao razloga biti zadovoljan prikazanim od strane svojih momaka, pa je bilo izvjesno da ćemo u nastavku gledati drugu sliku.

FOTO: KK Igokea (Nenad Vuruna)

I bi tako. Igokea je primila samo šest koševa u prvih šest minuta treće četvrtine što je iskoristila da napravi seriju 13-2 i preokrene utakmicu. Razigrali su se Wright i Šibalić koji su ubacili tri trice i odveli svoju momčad do plus šest (75-69). Ipak, Makedonci se nisu predavali. Ubrzo su se konsolidirali pa smo do kraja susreta gledali igru koš na koš.

U posljednju se minutu ušlo s minimalnom prednošću domaćina (99-98). No, to je bilo sve od Igokee. Igrači skopskog sastava pogađali su svoje trice (Stojanovski i Trajkovski), dok su Washington , Wright i Radivojević promašili za Igose pa je makedonski prvak s linije slobodnih bacanja potvrdio pobjedu i iskupio se za kiks protiv Zadra u prošlom kolu.

Goste su do pobjede vodili Damjan Stojanovski s 24 koša i četiri ubačene trice, a pomogao mu je i Jordan Minčev s 19 poena i devet skokova. Jure Lalić je na parketu proveo nešto manje od 20 minuta i za to je vrijeme ubacio 14 koševa i uhvatio šest lopti. Igokei nije pomogao ni izvrsni američki duo Wright-Washington koji je zajedno ubacio više od polovine koševa domaćeg sastava, njih 50, pri čemu je efikasniji bio nekadašnji NBA prvak s 29 poena.