Hrvatska
Igor Marić se nakon 11 godina i službeno vratio u Dubravu, Brzoja seli u Mađarsku

Igor Marić se nakon 11 godina i službeno vratio u Dubravu, Brzoja seli u Mađarsku

Autor: Krešimir Galić Photo: KK Furnir

Novosti iz KK Furnir.

Tjedan dana prije početka sezone i dan prije ”Dubrava kupa” turnira koji će okupiti dva premijerligaša i dva prvoligaša u Dubravi su potvrdili ostanak Igora Marića (36) koji s Furnirom trenira mjesec dana i nakon 11 godina vraća se u svoj matični klub. 

”Drago mi je da sam opet u Dubravi iz koje mislima nikada nisam ni otišao. Za sve ove inozemne sezone u posljednjih deset godina upravo sam se u Dubravi tijekom ljeta pripremao. Ovo je moj klub koji mi je puno toga dao i s obzirom na sve okolnosti odlučio sam ostati u Dubravi i pomoći svom klubu. Iako u meni još uvijek ima ”vatre” i želim igrati na većem nivou, u ovom trenutku Furnir je za mene najbolja opcija. Želim dati svoj maksimum i vjerujem da će nam se kockice posložiti, te da možemo svi zajedno napraviti rezultat koji od nas očekuju trener, uprava i navijači. Momčad je spoj iskustva i mladosti i čeka nas puno rada kako bi mogli napraviti određeni rezultat.”

Dolazak Marića zasigurno je razveselio navijače u Dubravi koji će ipak sačekati novi povratak Mislava Brzoje u ”žuto-crni” dres. Nakon što je prošle sezone odigrao prva tri mjeseca za Furnir pa se zaputio u Crnu Goru (Sutjeska) ove sezone njegova nova destinacija će biti Atomeromu Paks (Mađarska), klub za koji je ovog ljeta potpisao i dojučerašnji centar Širokog Lovro Buljević. Brzoja je prošao dosadašnje pripreme sa sastavom Jeronima Šarina koji će zasigurno morati potražiti novo rješenje na vanjskim pozicijama odlaskom Brzoje.

Furnir u subotu od 15.30 igra protiv Zapruđa na svom turniru ”Dubrava kup”, a dva sata ranije u prvom polufinalu igraju Zabok – Bosco. U nedjelju su od 16.00 i 18.00 sati na rasporedu utakmice za treće i prvo mjesto.