Hrvatska
Regija
Igosi zaskočili Cibose i drugi puta ove sezone

Igosi zaskočili Cibose i drugi puta ove sezone

Autor: Branko Tabak

Zubčić odigrao još jednu nadahnutu utakmicu.

Uvjerljiv poraz doživjeli su košarkaši Cibone u 13. kolu ABA lige. I drugi puta ove sezone nadigrala ih je momčad Igkkee. U Laktašima su domaćini slavili 87-69.

Prva četvrtina pripala je Zagrepčanima (14-17), druga je odlučila pobjednika. Igokea je potpuno razbila Cibose i na odmor otišla s uvjerljivih +17 (48-31). Na dvije i pol minute prije kraja treće četvrtine Cibona se preko Bilinovca i Rozića prišuljala na -5 (57-52), No Tomislav Zubčić je vratio mir u redove Igokee koja je u posljednju četvrtinu ušla s prednošću 63-55.

Lešić, Milošević i Zubčić u sljedećih su pet minuta osigurali pobjedu svoje momčadi (75-60), prednost je rasla i do 80-60, a sve je okončano s realnih 18 poena viška (87-69).

Sava Lešić je predvodio Igokeu s 20 poena, hrvatski reprezentativac Tomislav Zubčić ih je postigao 17. Kod Cibosa Krešimir Ljubičić je postigao 15, Damir Markota i Marin Rozić po 13, a Marko Ljubičić 12.

Obje momčadi nakon 13 odigranih kola imaju omjer 5-8, s tim da Igokea ima dvije pobjede u međusobnim susretima, što može biti presudno u borbi za ostanak u koju je uključeno više od pola lige.  

Rekonstrukcija momčadi Cibone još nije završena, a jedan od ključnih susreta, ovaj u Laktašima, odigran je u krnjem sastavu. Razloge poraa svakako treba tražiti i u toj činjenici.  Bude li o sudbini Cibosa odlučivao i ovaj susret svakako će osim igrača odgovornost za konačni rezultat trebati preuzeti i tvorci tehničkih zahvata u ekipi. Za sada njihovi potezi spadaju u kategoriju hazarderskih poslovnih rizika. Kada sve legne na svoje mjesto oni možda i donoseu dobre vijesti za Cibonu i hrvatsku košarku.