Hrvatska
Igračice ŽKK Kvarner gradonačelniku Obersnelu: Učinite da i naš odmor bude ugodan, kao što je i vaš

Igračice ŽKK Kvarner gradonačelniku Obersnelu: Učinite da i naš odmor bude ugodan, kao što je i vaš

Autor: Basketball.hr

Gdje je namjenski novac određen za naš rezultat?

Igračice ŽKK Kvarner koje su bez poraza izborile plasman u elitni razred hrvatske ženske košarke uputile su otvoreno pismo gradonačečniku Rijeke Vojku Obersnelu i suradnicima u kojemu traže odgovor na pitanje gdje su novci koje koji bi se prema usvojenom proračunu Grada Rijeke trebali uplatiti na račun kluba na temelju ostvarenog rezultata.

 Poštovani g. Gradonačelniče Obersnel,
 Poštovana gđo Pročenice Begić,
 Poštovani g. Barač,
 Poštovani g. Sušanj,
 Poštovani g. Naglić!

Uvriježilo se u Rijeci kukati preko medija, pa mislimo, zašto bismo mi bile iznimka? Neki plaču da doblji i više nego im je proračunom određeno, pa red je da i mi zaplačemo da nam se isplati ono što nam je određeno proračunom. Ništa više, ništa manje. 

Uglavnom, poštovana gospodo, vama je svima dobro poznata činjenica da je u onom dijelu riječkog gradskog proračuna, a koji se odnosi na sport, određen iznos od 50.000 kn za ženski košarkaški klub koji u sezoni 2016-2017 ostvari plasman u A1 žensku ligu (sada Prva ženska liga). 

Vama je, također, jako dobro poznata i činjenica da je taj klub Ženski košarkaški klub “Kvarner” koji je taj cilj ostvario bez poraza u ligi za prvaka, deklasirajući sve svoje protivnike.

Vjerujemo da znate da je od kraja lige, u kojoj je taj uspjeh ostvaren, prošlo više od dva mjeseca. Taj novac, tih 50.000 kn, mi smo pošteno zaradile na terenu. Taj novac, tih 50.000 kn je trebala biti naša nagrada za 9 mjeseci rada i treniranja, kao i za osvojen naslov prvaka A2 lige. Taj novac, tih 50.000 kn, vi ste odredili da bude doznačen novom prvoligašu - igračicama ŽKK “Kvarner”. 

Gospodo, pitamo vas - GDJE JE TAJ NOVAC? Zašto taj novac već nije na računima onih koje su pošteno zastupale klub i grad? Zar je moguće da u Gradu Rijeci, u gradskom proračunu, nema 50.000 kn? Zar je moguće da nema volje da se taj novac, koji je, ponavljamo, NAMJENSKI određen za ovaj rezultat, doznači ŽKK “Kvarner”? Zar je moguće da je toliko teško potpisati jedan virman ili udariti “enter” na internet bankarstvu? > > Gospodo, jeste li vi bili u situaciji da čekate svoj novac više od 2 mjeseca, ili vas baš briga za riječke sportaše, važno da vama ide plaća? > > Hvala vam na svim čestitkama koje ste nam povodom plasmana u Prvu žensku ligu uputili, ali molimo vas da konačno ispunite svoju obavezu koju ste preuzeli donošenjem proračuna (i gradskog, i RSS-a), i doznačite taj novac, kako bismo i mi zasluženo uživale u ljetnom odmoru, te se uskoro počele pripremati za novu sezonu, u kojoj ćemo nastupati u najelitnijem ženskom košarkaškom natjecanju u Hrvatskoj i u CEWL ligi. 

 Učinite da i naš odmor bude ugodan, kao što je i vaš. 

Sa osobitim poštivanjem, 
Igračice ŽKK Kvarner RIjeka
Martina Marošević
Katarina Matijević
Valentina Galušić
Anamarija Lešnjak
Petra Vlahović
Laura Purina
Priscilla Waterlooh
Tina Lusičić