Europa i Svijet
Hrvatska
'Igraj Zadre' na Kalemegdanu

'Igraj Zadre' na Kalemegdanu

Autor: Branko Tabak

Koliko košarkaških priča u jednom gradu - Beogradu.

Beograd živi košarku punim plućima. Hotelski kapaciteti su popunjeni, restorani bukirani, ulice preplavljene navijačima. Izostaju tek navijači Reala koji se mogu vidjeti rijetko.

Poseban šušur vlada na Kalemegdanu gdje je smještena fan zona za sve navijače koji su ostali bez ulaznica. Cjelodnevni program vrvi događajima. Oslikavaju se grafiti 8Dončić, Vesely...),ostavljaju poruke na velikim sponzorskim loptama (morali smo i mi), prognoziraju se rezultati (Žalgiris) i naravno igra se košarka na 100 načina. Kalemegdan je mjesto na kojem ćete ovih dana, onako u šetnji, sresti Nikolu Vujčića, Dudu Ivkovića, Matjaža Smodiša ili NBA zvijezdu Bogdana Bogdanovića.

Foto: Šime Zelić - Basketball.hr

Navijači Fenera i Žalgirisa dominiraju, no nekako se čini da je broj momaka u žutom i crnom (redari) i plavom (policija) pretjeran.

U prvi trenutak pomislite da se događa nešto sumnjivo, kasnije shvatite da je riječ o sigurnosnim mjerama koje su, kažu nam ljubazni domaćini, uobičajenih razmjera.

U fotogaleriji našeg fotografa Šime Zelića pogledajte kako danas živi Beograd, europska prijestolnica košarke, grad koji će od ovog događaja inkasirati milijune.