Hrvatska
I kad liju kiše i kad sunce sja

I kad liju kiše i kad sunce sja

Autor: Ferata.hr

Prokišnjavao je krov ŠDS Sinj, prokišnjavala je i obrana Gorice.

Jako važnu pobjedu Alkar je izborio protiv Gorice, usto i silno uvjerljivu. Ključ ovog susreta bila je furiozna prva četvrtina koju je Alkar odigrao kao u transu, od čega se gosti zapravo više nisu niti oporavili, javlja portal Ferata.hr

Prilično autoritativno Alkar je otvorio dvoboj s Goricom, toliko dobro da je bilo i nadrealno. Već u četvrtoj minuti prednost na strani domaćih iznosila je 10-1, odlično je igra funkcionirala na obje strane parketa, ali pravi uragan dogodio se u narednih pet minuta u kojima je Alkar serijom 15-0 došao do nevjerojatnih 25:3, ali smanjili su igrači Gorice do odlaska na mini predah na 25:8.

Prednjačio je Kanaet, uz sedam skokova do tada skupio je i pet skokova, ali najtočniji opis bio bi da je to uistinu bila kolektivna rapsodija u bijelom. Koš-faul Goricu je doveo i do minus 14 odmah na otvaranju druge četvrtine, ali tada je Alkar odgovorio novom serijom, ovog puta od 9-0, što mu je donijelo višak od čak 23 koša. Samo šest sekundi prije kraja poluvremena Alkar je jurnuo u napad, ali Marić se poskliznuo na ulasku pod koš, lopta je potom došla do Vučića koji s centra za zvukom sirene smanjuje minus svoje momčadi na 16 koševa (40:24).

Ta trica kao da je ostavila traga na objema momčadima. Naravno, pozitivno je djelovala na goste koji su nakon povratka iz svlačionice minus sveli na samo deset koševa. Pet koševa tada je vezao domaći Vučić, vrlo važnih, čime je prekinuo nalet Gorice, na što se nadovezao i Brown s koš-faulom, za koliko toliko mirniji nastavak susreta. Probudio se i do tada prilično indisponirani Markulin, u kratko vrijeme zabio osam koševa, što je Alkara i dalje zadržalo na sigurnoj udaljenosti.

U završnu četvrtinu Alkar je donio prednost od 67:48, ali ponovno je Gorica zaprijetila i došla do minus 13, međutim, i taj napad Alkar je izdržao i ponovno se odvojio te na kraju rutinirano utakmicu priveo kraju. Važna pobjeda pred dvotjedni odmor zbog nastupa reprezentacije, a sljedeća utakmica Alkaru donosi gostovanje kod Cibone.

Alkar – Gorica 85:64 (25:8, 15:16, 27:24, 18:16)

Sinj – ŠSD Sinj. Gledatelja: 1000
Suci: Tomislav Vovk (Sl. Brod), Krešimir Katić (Sl. Brod), Josip Mikulić (Osijek)

Alkar: Brown (15), Jurela, Boban (4), Modrić (3), Šimunović-Erpušina, Markulin (9), Marić (2), Šipić (13), Žaper, Svalina (9), Kanaet (12), Vučić (18).

Gorica: Jukić, Majcunić (12), Petrović, Prgomet, Mašić (9), Zrnić (6), Polutak (5), Papac, Baković (11), Vučić (10), Kapusta (9), Mikšić (2).