Time-out
VIDEO: Ima 17 i pol godina, 231 cm i još raste

VIDEO: Ima 17 i pol godina, 231 cm i još raste

Hoće li postati najveći igrač ikad?

Ako volite košarku, a volite ju jer čitate specijalizirani košarkaški portal, onda svakako na dvevnoj bazi (i po nekoliko puta) posjećujte Facebook profil KK Ribola Kašetala

Niz je košarkaških zanimljivosti koje se tamo mogu pronaći. Jedna od njih je i priča o 231 cm visokom Rumunju kojemu je 17 i pol godina i koji još uvijek raste.

Ime mu je Robert Bobroczky. Ovaj mladić je s roditeljima odlučio otići u Ameriku jer mu je već bila 'puna kapa' medicinskih istraživanja koja su na njemu provodili znanstvenici iz Rumunjske.

Odselio je u američku državu Ohio gdje košarku igra za srednjoškolsku momčad instituta Spire. Uz svakodnevno učenje elemenata košarke, tamo pokušava ojačati svoje tijelo, nabaciti težinu i poboljšati pokretljivost. Treneri kažu da posjeduje odličan šut i urođenu preciznost, a logično je da mu dobro idu i zakucavanja.

Mladi Bobroczky, s obzirom da još raste, ima priliku postati najviši košarkaš ikada, a to je za sada još uvijek Englez Paul Sturgess, rođen 1987. godine koji je sa 234 cm visine svojevremeno nastupao čak i za popularne Harlem Globetrotterse, a kasnije se vratio u British Basketball League.

 Recimo i to da su Robertovu visinu već dosegnula dvojica bivših NBA igrača, njegov sunarodnjak iz Rumunjske Gheorghe Muresan te Sudanac Manute Bol.

 Ovdje možete pogledati kako izgleda i kako se pod obručima (ne)snalazi Bobroczky.