Hrvatska
Regija
Ima li Cedevitine budućnosti u ABA ligi nakon nedjelje i Budućnosti?

Ima li Cedevitine budućnosti u ABA ligi nakon nedjelje i Budućnosti?

Autor: KK Cedevita

U nedjelju u 18:00 sati Cedevita u Domu sportova dočekuje Budućnost VOLI u drugoj utakmici polufinalne serije doigravanja ABA lige.

U nedjelju u 18:00 sati Cedevita u Domu sportova dočekuje Budućnost VOLI u drugoj utakmici polufinalne serije doigravanja ABA lige. Zagrepčani su u prvom susretu u Podgorici sve imali u svojim rukama, no poraženi su u nevjerojatnoj završnici. Međutim, ništa još nije izgubljeno i prvaci Hrvatske pokušat će sve ne bi li izborili još jednu utakmicu u Podgorici.

Ulaznice za utakmicu mogu se kupiti online preko sustava Eventim.hr, izravno na kioscima Tiska i ostalim partnerima Eventima, a u prodaji će biti i na blagajnama dvorane, koje će biti otvorene na dan utakmice od 16:00 sati. Tijekom poluvremena za sve navijače s kupljenim ulaznicama bit će organizirana nagradna igra, a dijelit će se mobiteli i druge vrijedne nagrade.

"Prva je utakmica bila gusta. Nažalost, otišla je na njihovu stranu, prvenstveno zbog naših grešaka. Nažalost, u ovoj seriji smo sad na 0-1, no u nedjelju je druga utakmica. To je idealna prilika za nas da se revanširamo za ovaj poraz i da izborimo treću utakmicu na njihovom terenu. Što se tiče Budućnosti, mislim da se radi o kvalitetnoj ekipi, no ukoliko ponovimo prošlu utakmicu, s malo boljom obranom i s više koncentracije mislim da imamo dobre šanse za dobiti utakmicu", rekao je u uvodu bek Cedevite Filip Krušlin.

Filip je ujedno pozvao i košarkaške ljubitelje u Zagrebu da dođu dati podršku Cedeviti: "Ovom prilikom bih pozvao sve Zagrepčane na utakmicu. Mislim da je to idealna prilika da se pogleda jedna dobra košarka i sigurno da bi nam puno značila njihova podrška. Tamo smo igrali pred punom dvoranom i bilo bi lijepo kad bi mogli igrati pred punom dvoranom i kod nas doma."

Trener Jure Zdovc dugo je proučavao prošlu utakmicu i nesretni poraz u Podgorici: "Što više gledam tu utakmicu sve sam više i više razočaran. Prije svega, naša obrana je bila stvarno loša i u nekim duelima smo zakazali. Mi smo se oslonili u toj utakmici na napad i zbog toga smo na kraju i platili. Moramo biti puno agresivniji. Mi smo njima dopustili da rade što su htjeli, da lagano organiziraju igru i tu su stvarali prednost. Nije bilo nikakvog pritiska na lopti, svatko se više brinuo za svojeg igrača nego za igrača s loptom i tu smo zakazali. Nema veze što smo mi mogli tu utakmicu dobiti, ali mislim da je to bio glavni razlog zašto smo na kraju išli u neku kocku i tu izgubili. To moramo ispraviti, biti puno jači, puno bolji i ginuti do zadnje sekunde. Sad smo pod nekim pritiskom, tako da bih pozvao ljude da dođu. Mi ćemo stvarno dati sve od sebe da tu utakmicu okrenemo u svoju korist."

Cedevita nije odmarala cijeli tjedan jer je u srijedu igrala utakmicu u gostima kod Škrljeva.

"U srijedu smo išli u Rijeku, odigrali smo utakmicu, a morate znati da nijedna utakmica nije laka. Tu smo izrotirali sve igrače s nekom manjom minutažom, ali opet je tu bila potrebna priprema i put. Na neki način to može biti i dobro da nismo bez utakmice sedam dana, ali sigurno da je sad, u odnosu na nekad kad smo igrali tri utakmice tjedno, puno lakše jer sad je to neki normalan ritam, s obzirom da se poslije utakmice možeš odmoriti", rekao je Zdovc.

U prvoj utakmici serije ključni čovjek Budućnosti bio je Nemanja Gordić. Koliko je bitno da se njega sada zaustavi?

"Ja uvijek kažem nitko ne može igrati sam i dobiti. Gordić je igrao dobro. On je bio u dobrom danu, a Ivanović je bio u lošem, no svaka utakmica je priča za sebe. Na kraju krajeva, sjećate se kad smo u Zagrebu izgubili od Budućnosti u utakmici Eurokupa. Tada nam je dvadesetak poena zabio mlađi Šehović, tako da tu nema pravila, no sigurno da je Gordić jedan od njihovih ključnih igrača i preduvjet je, da bi dobio utakmicu, da njega zasustaviš ili da ga prisiliš da napravi što više grešaka."

U nedjelju će se Cedevita i Budućnost VOLI u tekućoj sezoni susresti već po sedmi puta. Ima li još mjesta za neke nove trenerske finte?

"Kod mene ih i nema puno. Rad, disciplina, odnos, mislim da je to najbitnije. Normalno, tokom utakmice dolazi do situacija koje ti ne možeš predvidjeti, niti trenirati i ponekad te situacije, kako reagiraju treneri i igrači, odlučuju pobjednika", izjavio je trener Cedevite.

Zagrepčani će igrati bez Tonija Katića (nije igrao ni u prošloj utakmici) i Marka Arapovića (ozlijeđen je cijelu sezonu).