Hrvatska
Ima li kraja nevoljama naše reprezentacije? Ozljede, otkazi, NBA doigravanje, sve je protiv nas

Ima li kraja nevoljama naše reprezentacije? Ozljede, otkazi, NBA doigravanje, sve je protiv nas

Autor: Saša Ćirić

Dosta više.

Sat koji otkucava vrijeme do početka kvalifikacijskog turnira za OI u Splitu se, nećete vjerovati, ne zaustavlja za vrijeme trajanja završnice natjecanja diljem Europe i svijeta. Kad bi bar ta ura na trenutak zastala, možda bi izbornik naših seniorskih reprezentativaca Veljko Mršić uspio zastati i duboko udahnuti da skupi snage za sve loše vijesti koje je dobio u vrlo kratkom vremenskom roku.
A sve je tako idilično izgledalo prije samo dva-tri tjedna. Gotovo svi naši stožerni reprezentativci igrali su odlično, do te mjere da su postojale ozbiljne dileme oko izostavljanja prekobrojnih na pojedinim pozicijama. Čak je i raspored u NBA ligi otvarao mogućnost da se Bojan Bogdanović, Dario Šarić i Ivica Zubac vrate prvim letom. Ipak, nakon dobrog otvaranja serije, niti Memphis Grizzliesi niti LA Lakersi nisu uspjeli izbaciti iz doigravanja momčadi našeg nominalno udarnog dvojca. Dok je Babin Jazz nadigrao Grizlije čistim talentom i iskustvom, Šišijevi Sunsi su slomili Lakerse - boljim zdravljem. U Bogdanovićevom slučaju čak i možemo naći nekakvu satisfakciju jer je u sjajnoj formi i jedan je od ključnih igrača svoje momčadi. Šarić, s druge strane, igrao je tek 11 minuta u prosjeku, bez značajnijeg učinka.

Ivica Zubac je u seriji protiv Dallas Mavericksa Luke Dončića bio na rubu ispadanja, ali su se njegovi Clippersi u svakoj ključnoj utakmici uspijevali spasiti i dovesti seriju u odlučujuću sedmu utakmicu.

Roko Prkačin će ljeto provesti po NBA kampovima i ljetnim ligama, i to je njegovo apsolutno pravo. Uostalom, na njegovoj poziciji smo nominalno najjači i možemo si dozvoliti takav luksuz. Ili ne možemo?

Ozljede su priča za sebe. Luka Šamanić je nakon cjelogodišnjeg kaljenja kroz razvojni program San Antonio Spursa trebao biti važan član naše reprezentacije, ali jedan nezgodan udarac Jamesa Hardena odvojio je našeg mladog reprezentativca od parketa na duže vrijeme. Mislili smo da će na tome ostati, ali posljednjih desetak dana loše vijesti nižu se jedna za drugom. Ostali smo bez Dragana Bendera koji je teško ozlijedio koljeno, dok Dominik Mavra svoje treba sanirati preko ljeta, koji god zahvat to podrazumijevalo. Najnovije vijesti kažu da bismo trebali ostati i bez Kruna Simona za splitski turnir, pa se nameće logično pitanje - tko će, dovraga, igrati? Viša sila se uplela i ne možemo ništa nego nemoćno gledati kako ostajemo bez ključnih figura na šahovskoj ploči. Nada u odlazak na Igre u Tokyo još uvijek postoji, ali...