Europa i Svijet
Hrvatska
Ima li lijeka za Gliwice?

Ima li lijeka za Gliwice?

Autor: Duje Jurić

Može li se Škljevo u Poljskoj 'oprati' za poraz od Dubrave

Još se nisu smirili duhovi "neočekivanog" poraza od Dubrave Furnira, a ekipa Adria Oil Škrljeva je nakon nedjeljnog poslijepodnevnog  treninga u ponedjeljak otputovala za Poljsku na poprište utakmice 1. kola grupe A, Alpe Adria kupa. 

Put preko Slovenije, Austrije i Češke, uz pauze za ručak i mini odmor potrajao je od 9 sati ujutro do 18 poslije podne. Po dolasku u Gliwice, grad na jugu Poljske, ekipa je odradila lagani trening u Centru kulture i sporta Labedž ili u prijevodu Labud. 

Centar se nalazi na rubu grada i tu poljski prvoligaš GTK Gliwice igra svoje utakmice, osim kada igra derbije, a oni se igraju u Areni Gliwice s 13 i pol tisuća mjesta.

Trener Damir Rajković u Poljsku je doveo deset igraća, među kojima nije Antonio Boban, koji je u Rijeci ostao zbog fakultetskih obveza, te mladi Filip Bjelanović, koji je povrijeđen, ali će oba igrača u subotu put Splita.

Predsjednik kluba Vice Sep, koji je vođa puta u Poljsku, prije nego se osvrnuo na večerašnjeg protivnika, još sa dozom gorčine osvrnuo na subotnji poraz protiv Dubrave.

 "Naša startna petorka imala je šut za tri 19-0, a ukupan šut za tri bio je 30-6. Uz to promašili smo 15 zicera, pa onda moraš izgubiti. Ne ponovilo se." 

O startu u Alpe Adria kupu predsjednik se nada dobroj partiji  protiv Gliwica, jer Škrljevo je ipak finalista prošlogodišnjeg izdanja.

Pomoćni trener Mirko Ščekić dobro je proučio protivnike, koji su u prvenstvo Poljske također startali s 0:2,ali  imaju startnu pobjedu u Alpe Adria Cupu u Beču protiv BK Dukes.

"Ekipa ima četiri Amerikanca. Najbolji im je krilni igrač iz Srbije Milivoje Mijović. Ima dobar skok i puno pogađa. Biti će teška utakmica, ali sanjima se može igrati."

Utakmica GTK Gliwice - Adria Oil Škjrljevo igra se u 19,30 sati.