Hrvatska
Ima li razloga za brigu? Trener Nazor dva dana prije početka sezone spominje – upitnike

Ima li razloga za brigu? Trener Nazor dva dana prije početka sezone spominje – upitnike

Autor: Paulo Sarić

U Zadru svi jedva čekaju da se upali makina.

Dugo toplo ljeto je konačno završilo, pale su prve kiše i zapuhali prvi jesenji vjetrovi, a s njima se u dvorane vratila i košarka. Ovoga vikenda kreće nova sezone HT Premijer lige koja nam nudi možda i najujednačeniju borbu u posljednjih nekoliko godina.

Glavna vijest je da Cedevite više nema, što nam jamči zanimljivu borbu za vrh. Branitelj naslova Cibona je ostala bez nekoliko nositelja igre iz prošle sezone, no trener Ivan Velić ima materijala za najveće domete, barem u hrvatskom prvenstvu. Split se pojačao za bitku na dva fronta, dok je Zadar složio zanimljivu momčad koju uz veliku borbenost krasi talentirana vanjska linija.

–  S nestrpljenjem očekujem početak prvenstva, a vjerujem da i moj tim s nestrpljenjem očekuje prvo podbacivanje i da se upali makina – izjavio je trener zadarskog sastava Ante Nazor prisnaživši –  da sada počne utakmica bilo bi nam lakše nego čekati još dva dana! Imamo određene upitnike koji se mogu dogoditi…

FOTO: Šime Zelić

Spominjanje upitnika dva dana pred početak sezone nikada nije dobar pokazatelj, no razloga za pretjeranu brigu - nema.

–  Do utakmice je ostalo još šest treninga, tu je svašta moguće. Imali smo određene probleme s ozljedama pojedinih igrača. Stremimo da svi budemo zdravi te se nadam da ćemo i biti. Voljeli bismo da je sada utakmica. Imali bismo puno manje upitnika. I ova 'pressica' je malo uranjena jer se u sportu stvari događaju u sekundama, a do utakmice je ostalo više od 48 sata. U tom smjeru sam mislio – pojasnio je svoje riječi 41-godišnji stručnjak.

Zadrani su pripreme okončali nastupom na Zadar Basketball Tournamentu gdje su odmjerili ­snage s trima euroligaškim momčadima, pritom ostavivši vrlo dobar dojam, prije svega na otvaranju protiv ruskog Himkija.

–  Smatram da smo spremni i da smo iskristalizirali obrise igre. Sigurno da je pred nama još puno posla, prvenstveno u obrani, ali pokazali smo kako znamo izgledati pred svojom publikom.

Prvi službeni izazov na rasporedu je u nedjelju kada u Krešinom domu gostuje momčad Damira Rajkovića.

Moramo biti svjesni da je najvažniji pristup, da ova momčad nema pravo birati utakmice i da je susret sa Škrljevom jako bitan. Radi se o momčadi koja nam može napraviti velike probleme ako ne budemo pravi. Na tragu toga se pripremamo i s nestrpljenjem očekujemo utakmicu – kazao je Nazor.

FOTO: Zvonko Kucelin (Basketball.hr)

Sličnog je razmišljanja i ovosezonsko pojačanje 'plavo-bijelih' Martin Junaković koji bi trebao dirigirati zadarskim ansamblom u novoj sezoni.

–  Svi u svlačionici jedva čekamo da utakmica krene. Bilo bi najbolje da je danas… Jako sam zadovoljan onim što sam svidio, kao i našim radom. Naporno smo trenirali i mislim da smo i više nego spremni za početak sezone – smatra povremeni hrvatski reprezentativac koji je djelić svog talenta pokazao prošli tjedan kada je u jakoj konkurenciji odnio naslov najboljeg asistenta Zadar Basketball Tournamenta.

Dobrim predstavama unatoč, mladi je Šibenčanin uvjeren da se od njega mogu očekivati još bolje partije.

Mislim da imam prostora za napredak, no to je bilo na tragu onoga kako to treba izgledati - da asistiram, razigravam suigrače i radim višak. Onda ćemo imati dosta laganih šuteva i laganih poena. Na tome se bazira moja igra u napadu – zaključio je Junaković.

Utakmica se igra u nedjelju u dvorani „Krešimir Ćosić“ s početkom u 19 sati.

Rosteri momčadi:

Zadar 2019-09-23.doc
Adria Oil Skrljevo 2019-09-24.doc