Hrvatska
Imamo broncu!

Imamo broncu!

Autor: HKS hks Photo: FIBA

Lipo li je, lipo li je...

U utakmici za treće mjesto na Europskom prvenstvu hrvatske su kadetkinje osvojile broncu u utakmici protiv domaćeg Portugala s rezultatom 72:58 (31-15, 12-12, 17-21, 12-10).

Hrvatska je ključnu prednost stekla u prvoj četvrtini s nevjerojatnih 31 poenom, a zatim je taj rezultat uspješno održavala.

Kadetkinje su za vrijeme čitavog turnira pokazale iznimnu borbenost i volju, u ključnim su se utakmicama vraćale iz dvoznamenkastog zaostatka i upisivale pobjede i zaista više no zasluženo zuzele postolje na Europskom prvenstvu.

Najefikasnija igračica utakmice bila je Lena Bilić s velika 22 poena i 9 skokova. Pratile su je Zara Valčić (7 asistencija, 4 osvojene lopte) i Gina Nikola Pirjak s po 11 poena te Ella Majstorović s 10.

Kadetkinje su za vrijeme čitavog turnira pokazivale iznimnu borbenost i volju, u ključnim su se utakmicama vraćale iz dvoznamenkastog zaostatka i upisivale pobjede i zaista više no zasluženo zauzele postolje na Europskom prvenstvu. Tome u prilog govori i to da su čak dvije igračice iz brončane ekipe izabrane u najbolju petorku turnira: Petra Božan i Lena Bilić. Čestitamo!

Petra Božan je i daleko najbolja skakačica turnira s ukupno 105 upisanih skokova (na drugom mjestu je s 89 skokova Latvijka Krista Lukasevica), a imala je i najviše blokada po utakmici (2.4). Najbolja asistentica Europskog prvenstva je Ella Majstorović s 38 asistencija (5.4 po utakmici)

Hrvatska je, kao ekipa, statistički zaslužila prvo mjesto po double-double učincima – ukupno ih je bilo 6, a sve ih je ostvarila, ponovno – Petra Božan, što ju, naravno, svrstava na prvo mjesto i na pojedinačnoj double-double ljestvici. No konačno, Petra je bila i ukupno najefikasnija Europljanka s koeficijentom od ukupno 146 (20.9 po utakmici).