Hrvatska
Imamo izbornika: Veljko Mršić naslijedio Dražena Anzulovića

Imamo izbornika: Veljko Mršić naslijedio Dražena Anzulovića

Autor: KK Cedevita Photo: Basketball.hr

Cedevita ostala bez sportskog direktora.

Košarkaška reprezentacija Hrvatske dobit će novog izbornika. Bit će to dosadašnji sportski direktor KK Cedevita, 48-godišnji Veljko Mršić koji zbog novih obaveza odlazi sa dosadašnje dužnosti u klubu. 

Veljko Mršić u KK Cedeviti vodio je juniore s kojima je osvojio naslov prvaka Hrvatske. Dolaskom Jasmina Repeše na mjesto trenera, Mršić mu je bio pomoćnik te je kao dio stožera osvojio prvi seniorski naslov prvaka Hrvatske za klub. Kao prvi trener, naslijedivši Repešu, osvojio je 3 naslova prvaka Hrvatske, 2 Kupa Krešimira Ćosića a vrhunac je bio ulazak u TOP 16 Eurolige. U KK Cedevitu se vraća u studenom 2018. na mjesto sportskog direktora s kojeg sada odlazi na mjesto izbornika košarkaške reprezentacije Hrvatske.

- Klub Veljku nije stajao na putu novih izazova poručujući i ovom prigodom koliko mu je stalo do napretka Hrvatskog košarkaškog saveza i naše reprezentacije, kao i dizanja košarke u Hrvatskoj. KK Cedevita Veljku Mršiću želi puno sreće u karijeri zahvaljujući na svemu što je napravio za klub, naglasivši da će mu biti na raspolaganju sa svime što mu bude potrebno u budućnosti s radom u hrvatskoj košarkaškoj reprezentaciji i oko nje, ističe se u priopćenju KK Cedevita.