Hrvatska
Imamo napredne taktike i tehnike, a kada dođemo do osnovnih stvari...

Imamo napredne taktike i tehnike, a kada dođemo do osnovnih stvari...

Robert Jurković o značaju trenerskim seminara.

Nakon Solina s odličnim odazivom trenera te Vukovara u kojem je interakcija s trenerima za vrijeme seminara bila na zavidnom nivou, na red je došla regija Zapad i prekrasna dvorana u Matuljima Novi projekt HKS-a u vidu paketa edukacija za trenere koje će se održavati nekoliko puta godišnje po svim regijama skupio je u Matuljima tridesetak trenera i trinaest perspektivnih igrača kadetskog uzrasta. Koncept je regionalnog seminara da se održava istovremeno s regionalnim kontrolnim okupljanjima igrača u regiji te se tako spoje teorija i empirija.

Glavni je predavač u prvom krugu regionalnih seminara izbornik reprezentacije Hrvatske Veljko Mršić koji je predavanje držao uz prikaz primjera na terenu i to kroz vježbe zagrijavanja, igre 5×5 bez vođenja lopte i 5×5 s vođenjem s demonstracijom mladih nada regije Zapad.

U nedjelju, 15. prosinca u Matuljima se skupilo tridesetak trenera. Robert Jurković, svima znani trener u regiji Zapad, smatra da su upravo ovakvi seminari trenerima potrebni: „U svakom slučaju pozdravljam inicijativu Hrvatskog košarkaškog saveza jer sam mišljenja da su nam treneri u nekim stvarima „prenapredni“. Tako nam se dešavaju apsurdi da imamo napredne taktike, napredne tehnike, a kada dođemo do fundamenata, do osnovnih stvari, tu se svi pogubimo. Izbornik Veljko Mršić je spominjao i skripte, pisane tragove seminara što također podržavam, odnosno da se uz stručnjake s KIF-a naprave smjernice za sve trenere jer mislim da će to unaprijediti hrvatsku košarku.“

U prvom krugu regionalnih seminara prije Nove godine na rasporedu je još Varaždin (17.12. 2019., 19:30 – 21:30, Sportska dvorana „Graberje“), a u siječnju 2020. regionalni seminar napokon dolazi i u regiju Centar.