Hrvatska
Regija
AUDIO: Imamo obvezu prema navijačima!

AUDIO: Imamo obvezu prema navijačima!

Autor: Paulo Sarić

Cibona uvijek ima poseban naboj kada igra protiv Zadra.

Za razliku od svog zagrebačkog rivala, Zadrani u dobrom ritmu dočekuju derbi. Momčad Aramisa Naglića slavila je u posljednja tri dvoboja, a posebno je bitna bila pobjeda protiv Igokee u sedmom kolu Jadranske lige. Bio je to susret „biti ili ne biti“ za stratega dalmatinskog sastava, a nakon što je ta prepreka preskočena protiv Jazina je njegovu momčad čekao lakši posao. I ta je utakmica, doduše nakon malog kašljucanja, uspješno apsolvirana pa Zadrani u Zagreb putuju s velikim ambicijama, ali i svjesni težine posla koji ih očekuje.

- Nalazimo se u dobrom raspoloženju. No, bez obzira na poraz od Hermesa i probleme o kojima se piše proteklih dana, Cibona je momčad koju treba respektirati. U svojim redovima imali Tomasa, Rozića, Žorića i dva Amerikanca i nikako ih se ne smije podcijeniti. Mi imamo obvezu prema navijačima, koji su prije nekoliko dana u Jazinama ponovno pokazali što znači pravo navijanje, odigrati najbolje što možemo. Želimo im vratiti na najbolji moguću način – rekao je u najavi susreta trener Zadra, Aramis Naglić.

S obzirom na sve probleme koji su pogodili Cibonu u posljednjim tjednima što je kulminiralo upravo u susretu protiv Hermesa i posljedičnom pričom o nesuglasicama s najboljim igračem momčadi Lukom Žorićem, dvoboj pod Tornjem se čini kao idealna prilika da Zadar konačno dođe do gostujuće pobjede protiv Cibone. Prve nakon šest godina!

- Nije lako dobiti Cibonu u gostima. Jednako kao što i mi imamo poseban naboj kada igramo protiv Cibone, tako i oni imaju poseban naboj kada igraju protiv Zadra. Utakmica s Hermesom se i nama mogla dogoditi. Vrlo često se podcjenjuju takvu protivnici. To su susreti u kojima suparnik igra s ekstra motivacijom, dok su momčadi iz ABA lige često umorne ili u kontraritmu. Dvoboji u Premijer ligi ponekad zahtijevaju jaču pripremu i višu razinu koncentracije nego utakmice u regionalnoj ligi – kazao je Riječanin na zadarskog klupi koji se potom okrenuo šansama svoje momčadi glavnom gradu – u dobrom smo ritmu i svakako imamo šanse da pobijedimo u Zagrebu. Dobro treniramo, zdravi smo i ne bi trebali biti razloga za lošu igru. A kakav će biti rezultat, to ćemo vidjeti.

Nakon kasnog kompletiranja momčadi, Zadrani su prije nekoliko tjedana doveli Josha Bostica čime su konačno dobili određenu širinu i više opcija u vanjskoj liniji koju je na početku sezone oslabila ozljeda Jakova Vladovića. Dalmatinski sastav raspolaže s osam ili devet igrača koji mogu iznijeti utakmicu. No, dobro bi došlo još jedno pojačanje.

- Negdje smo na rubu. Niti jedan trener vam neće reći da je zadovoljan. Volio bih da imamo još pokojeg igrača na kojega možemo računati. Prvenstveno zbog ritma u kojemu se nalazimo i koji nam slijedi. Međutim, tu smo gdje jesmo. Kockice se polako slažu. Već znamo tko, koliko i gdje može. Mislim da idemo u dobrom smjeru. Jasno, neće nam biti lako, ali ja sam za sada zadovoljan.

Hrvatski derbi je na rasporedu u petak, s početkom u 20 sati.