Hrvatska
Regija
IMBL liga: Cedeviti zlato, Zadru bronca

IMBL liga: Cedeviti zlato, Zadru bronca

Autor: KK Cedevita

Završnica je odigrana u Sarajevu.

U-12 selekcija KK Cedevita (2007. godište) osvojila je ovogodišnje izdanje regionalne IMBL lige za dječake. Završnica lige koja okuplja 10 klubova iz Hrvatske, BiH i Crne Gore odigrana je ovaj vikend u Sarajevu, a nakon tri turnira održana tokom sezone (Rijeka, Zagreb, Podgorica), Cedevita je na Final four stigla neporažena s omjerom 9:0. 

Polufinale je za protivnika donijelo Rudeš iz Zagreba, koji je tu stigao kvalifikacijskom utakmicom protiv Splita. Uvjerljivom pobjedom 61:33 Cedevita je izborila finale protiv Budućnosti iz Podgorice, koja je u drugom polufinalu izbacila Zadar.

U finalnoj utakmici našle su se dvije objektivno najbolje ekipe ove sezone, te je svojom drugom pobjedom protiv Budućnosti, ovaj puta s 56:43, Cedevita zasluženo došla do naslova u svojoj prvoj sezoni nastupa u ovom sve popularnijem natjecanju na nivou škola košarke.

U najbolju petorku turnira izabrana su dva igrača Cedevite – Bruno Bubalo i Tonko Škugor.

Za KK Cedevitu koju vodi trenerica Borka Kolaj su u ovom natjecanju nastupili slijedeći igrači: Bruno Bubalo, Tonko Škugor, Domagoj Šuto, Ante Skelin, Arijan Krčelić, Roko Dumanić, Lovro Jagić, Ivan Pavić, Viktor Crnojević, Franko Živko, Fran Jagatić, Vedran Gugić, Roko Grašo, Toni Grašo, Marko Ivanković, Borna Borić, Dominik Brnat i Marko Gašparović.

U utakmici za treće mjesto Zadar je bio bolji od Rudeša.

Foto: Škola košarke Zadar