Hrvatska
IN MEMORIAM: Preminuo Vladimir Pokaz

IN MEMORIAM: Preminuo Vladimir Pokaz

Autor: Teo Cilar/HKS

Nekadašnji igrač zagrebačkog Elektrostroja, nakon toga trener, sudac i delegat Vladimir Pokaz napustio nas je ove subote.

U subotu 07. listopada 2017. godine, u Zagrebu je preminuo Vladimir Pokaz, prosvjetni radnik do zaslužene mirovine, sportaš cijeli svoj život.

Generacije učenika pamte ga kao omiljenog nastavnika matematike, a kasnije direktora osnovne škole „Rade Končar“. Dok je bio direktor škola je postizala najbolje rezultate u športu punih 10-ak godina.

U košarci, njegovoj ljubavi, bio je sve... Igrač zagrebačkog „Elektrostroja“, zatim trener, posebno uspješan s mlađim kategorijama i kasnije s veteranima.

Položio je za rang Saveznog suca i sudio prvenstva i kupove tadašnje države dugi niz godina.

U Udruzi hrvatskih košarkaških sudaca bio je aktivan do svoje 65 godine, a u Udruzi zagrebačkih košarkaških sudaca do 2016. godine. Savjetovao je i školovao mnoge generacije zagrebačkih sudaca kao opunomoćenik (delegat) i nikad mu nije bilo teško pomoći i udijeliti savjet.

U Hrvatskom košarkaškom savezu radio je kao Povjerenik natjecanja od 1997. do 2001. godine i uvelike doprinio da se posloži sustav natjecanja. Bio je Povjerenik natjecanja A-1 muške lige, A-1 ženske lige i drugih liga. Svoj posao radio je objektivno i pošteno.

Samozatajan, a omiljen u košarkaškim krugovima, „zarazio“ je košarkom svoju kćer Davorku, a kasnije i unuku Martu koje su članice UZKS.