Hrvatska
Inati se Slavonijo! Osijek se vratio u Premijer ligu, Škrljevo seli u niži razred

Inati se Slavonijo! Osijek se vratio u Premijer ligu, Škrljevo seli u niži razred

Autor: Vrijednosnice Osijek - Basketball.hr Photo: KK Vrijednosnice Osijek

Uvjeljivo i zasluženo

Vrijednosnice Osijek su u drugoj izlučnoj utakmici pobijedile DepoLink Škrljevo te su se vratile u najviši rang hrvatske košarke - FAVBET Premier ligu.

Prva četvrtina se igrala koš za koš te je završila sa 23:23. U drugoj četvrtini Brokeri su bili nešto bolji te na odmor odlaze sa +6 za 50:44. U drugom poluvremenu se igra Škrljeva raspala, domaćini su u prve četiri minute otišli na 19 poena prednosti te se gosti više nisu mogli vratiti. Najveće vodstvo Vrijednosnice su napravile u 36.minuti od čak 29 poena za 103:74. Ekipa trenera Domagoja Kujundžića bila je bolja tijekom cijelog susreta u svim segmentima igre te zasluženo pobijedila sa 109:85. Brokere su predvodili Budimir sa 28 (sa čak 7 od mogućih 8 trica), Ashton 27 te Kujundžić sa 20 poena. Fenomenalno odigranom utakmicom i pobjedom nad Škrljevom Vrijednosnice Osijek vratile su se u Premier ligu.

Izjave:

Trener Vrijednosnica - Domagoj Kujundžić: Za ovo smo radili cijelu sezonu, naš cilj je ispunjen. Igrali smo protiv premijerligaša iako mislim da se na kraju nije niti znalo tko je premijerligaš. Zadnju utakmicu smo odradili fenomenalno i mogu reći blago deklasirali protivnika

Trener Škrljeva - Edi Dželalija: Zaslužena pobjeda Vrijednosnica, sretno smo mi prošli u Rijeci. Kud i kamo su jači od nas, mi niti igrom niti kvalitetom danas nismo mogli biti ni blizu, primili smo 110 poena. Njima čestitam na ulazu i želim im svu sreću.

KK Vrijednosnice Osijek - KK DepoLink Škrljevo 109:85 (23:23, 27:21, 35:18, 24:23)

Vrijednosnice: Ashton 27, Kujundžić 20, Vladović 5, Šiško 7, Primorac 11, Martinović, Tomljenović, Dmitrović, Budimir 28, Bjelanović 9, Šuvak, Kotrulja 2.

Škrljevo: Gulin 8, Svoboda 19, Šarić 15, Hollowell 12, Stanojević 15, Whitney 6, Bart 6, Krajina 4, Šljivarić, Miljković.