Hrvatska
Incident o kojem bruji hrvatska košarka: Oglasili se KK Zadar, Ridl i Helbich

Incident o kojem bruji hrvatska košarka: Oglasili se KK Zadar, Ridl i Helbich

Autor: Branko Tabak Photo: Andrej Jančijev (KK Zadar)

Potres na Višnjiku

Košarkaški klub Zadar se i službeno očitovao o incidentu koji se dogodio sinoć nakon treće utakmice finalne serije doigravanja za naslov prvaka Hrvatske između Zadra i Cibone u kojem je Cibona slavila rezultatom 62:67 pred 4000 zadarskih navijača

'Klub je jasnog stava da do pretjerane reakcije od strane našeg trenera Srđana Helbicha nije smjelo doći i zato će biti sankcioniran.

Službeni izvidi su još u tijeku, a stupilo se u kontakt i s dotičnim navijačem i saslušana je i njegova strana priče. Nismo pronašli konkretno rješenje koje bi bilo zadovoljavajuće za obje strane, ali znamo da se zalažemo za poruku pomirljivosti i kompromisa u ovoj delikatnoj situaciji. Ono što možemo sigurno utvrditi je da nije bilo zle namjere. Publika se vratila na utakmicu u većem broju nakon duže vremena i emocije su prevladale u trenutku kada je došlo do neočekivanog poraza.

Sada pozivamo na spuštanje tenzija oko navedenog slučaja i gledamo ususret četvrtoj utakmici finala HT Premijer lige koja se igra već sutra. Još ništa nije izgubljeno i sve karte su otvorene na stolu', navodi se u klupskom priopčenju koje donosi i izjavu trenera Sržana Helbicha.

'Navikao sam do sada u karijeri imati podršku od navijača na domaćem terenu i kao igrač i kao trener. Prvi put sam se susreo s vrijeđanjem kod pojedinaca što, moram priznati, da me je dekoncentriralo. Pripremili smo odlično utakmicu, ali nismo pogodili šuteve koji smo trebali pogoditi i utakmicu sam napustio razočaran. Dok sam izlazio s terena zatekle su me uvrede na osobnoj bazi. Trebao sam to izignorirati kao profesionalac. Moram reći da je tu bila riječ o samo par pojedinaca, a ostatak publike je bio fenomenalan i takva podrška nam treba do kraja', naglasio je Helbich. Podsjetimo, pri odlasku domaće momčadi u svlačionicu došlo je do sukoba nezadovoljnog navijača i Zadrovog trenera Srđana Helbicha. Bilo je tu očito teških riječi, ali i fizičkog kontakta. Uvrede su teško palo treneru Helbichu te je, navode očevici, trenerskom pločom zamahnuo prema navijaču. Nakon svega otišao je iz dvorane i ostavio na cjedilu direktora Željka Žilavca i sportskog direktora Zvonimira Ridla te su ostali gasiti požar iza njega. 'Neugodna je to situacija nakon koje sam popričao i sa skupinom nezadovoljnih navijača iza naše klupe, a kasnije i s trenerom. Stvari su se primirile i vjerujem da možemo mirno privesti sezonu kraju. To treba ostaviti iza nas i pripremiti se za četvrtu utakmicu. Vjerujem u momčad, vjerujem u trenera Helbicha i vjerujem da možemo do naslova. Svi mi želimo pobjeđivati i svi se u poslu nosimo s problemima i udarima koji nam otežavaju obavljanje istog tog posla. Srđan je izgubio kontrolu, pogriješio i zbog toga će biti sankcioniran. Već smo imali silne probleme s trenerima ove sezone. Od smjene Ivana Perinčića, preko izostanaka, a kasnije i odlaska zbog zdravstvenih problema Vladimira Anzulovića, do ovog slučaja. Utakmicu dvije prije kraja, a ja sam bio siguran da će biti dvije, rezovi su nepotrebni. Ovaj slučaj što prije treba završiti i krenuti dalje', rekao je za ranije za tportal sportski direktor kluba Zvonimir Ridl.