Hrvatska
Regija
Incident u Beogradu. Cedevita unatoč divljanju domaćih navijača došla do pobjede nad Partizanom

Incident u Beogradu. Cedevita unatoč divljanju domaćih navijača došla do pobjede nad Partizanom

Autor: KK Cedevita

Edo Murić je u svom regionalnom debiju pokazao da će biti vrijedno pojačanje hrvatskom prvaku.

U 12. kolu ABA lige Cedevita je u Beogradu svladala Partizan NIS rezultatom 76-71. Ovo je za momčad Slavena Rimca osma pobjeda u ovoj sezoni u spomenutom natjecanju i Cedevitaši su opet pokazali da, unatoč velikim promjenama u igračkom kadru, do kraja sezone mogu biti vrlo opasni. Važno je i što je Cedevita u ovoj utakmici slavila s pet poena prednosti, dok je u prvom kolu u Zagrebu od Partizana poražena s tri poena razlike.

Domaćini su prvu četvrtinu završili s minimalnim vodstvom 18-15, a onda je Cedevita odigrala odličnu drugu dionicu i na veliki odmor otišla s prednošću 43-30. U posljednjih deset minuta gosti su ušli s vodstvom 60-54, a na 7:31 min. do kraja utakmice Rade Zagorac zabio je za minimalni zaostatak Partizana (59-60).

Tricom Justina Cobbsa i s dva slobodna bacanja Jacoba Pullena Cedevita je zatim otišla na 65-59, a Partizan je opet došao sasvim blizu kad je Vanja Marinković na 39 sekundi do kraja susreta zabio za 68-71 zaostatak svoje momčadi.

FOTO: Partizan NIS

Cobbs je nakon toga izgubio loptu, no Marcus Paige je promašio, a na 19 sekundi do završetka Edo Murić zabio je iz desnog kuta vrlo važnu tricu za 74:68 vodstvo Cedevite. Nakon toga su tijekom timeouta Partizana s tribine počeli letjeti predmeti prema igračima i stručnom stožeru Cedevite, nakon čega je prekinuta utakmica i suci su otišli u svlačionicu.

Po nastavku utakmice Paige je na 15 sekundi do završetka pogodio tricu za 71-74 zaostatak Partizana. Domaćini su morali raditi prekršaj, no na 14 sekundi Cook je pogodio oba slobodna bacanja i Cedevita je tako zadržala prednost.

FOTO: Partizan NIS

U dresu pobjednika Pullen je upisao 19 poena, šest skokova i tri asistencije, Murić je ubilježio 13 poena i osam skokova, Cobbs 13 poena i četiri asistencije, Stipanović 12 poena, 11 skokova i tri asistencije, a Filip Krušlin deset poena.

Na strani Partizana Paige je ubilježio 14 poena, pet skokova i pet asistencija, Novica Veličković je upisao 12 poena i šest skokova, a Jock Landale 12 poena i deset skokova.