Europa i Svijet
Hrvatska
Ipak ništa od Zadrana u Euroligi

Ipak ništa od Zadrana u Euroligi

Autor: Sport 023 Photo: Igokea/Nikola Vuruna

Pozvani, prihvatili, ali...

Unatoč najavama iz kluba, juniori KK Zadra ipak neće nastupiti na kvalifikacijskom turniru "Euroleague Basketball Adidas Next Generation" u Vareseu, piše portal Sport 023

- Zadrani su dobili poziv da se natječu na kvalifikacijskom turniru u Varese koji će se održati od 1. do 3. travnja. Nakon što je stigao poziv od Eurolige, uprava i treneri su prihvatili poziv. Ovo je turnir za igrače 2004. godište i mlađi. Ovo je velika prilika za mlade košarkaše KK Zadra da pokažu u Europi prepoznatljivu zadarsku školu košarke i da steknu iskustvo igrajući protiv drugih ekipa iz različitih europskih zemalja – objavio je klub prije tjedan dana.

Međutim, kada je objavljen službeni popis sudionika turnira, Zadar nije bio na njemu. Našle su se tu dvije momčadi iz Varesea, zatim Milano, Cedevita Olimpija, Joventut Badalona, Panathinaikos, PFYM Paris i Ulm. Razlog nam je objasnio Tihomir Bujan, voditelj omladinskog pogona.

- Princip je takav da Euroliga pošalje pozivnice, a onda od onih klubova koji su ih prihvatili i poslali svu potrebnu dokumentaciju izabere koga će staviti u turnir. Nas ovoga puta jednostavno nisu izabrali, već su procijenili da su im u ovom trenutku neki drugi klubovi zanimljiviji. Imamo mogućnost upasti na turnir ako netko otkaže – kazao je Bujan.

Svakako, velika šteta za mlade talentirane momke KK Zadra, kojima bi to bilo ogromno iskustvo.