Hrvatska
Regija
FOTO: Iskupljenje u Aleksandrovcu

FOTO: Iskupljenje u Aleksandrovcu

Autor: Paulo Sarić

Markota odveo Vitamine do nove pobjede.

Cedevita je slavljem protiv bosanskohercegovačkog prvaka Igokee rezultatom 61-69 došla do svoje 11. pobjede u Jadranskoj ligi. U neizvjesnom susretu u kojemu niti jedna momčad nije imala prednost veću od tri posjeda, presudila je šira klupa i veći fond igrača zagrebačke momčadi koja je, kao i u Železniku prije dva tjedna, prelomila utakmicu u posljednjih deset minuta.

Od početka je bilo jasno da nas očekuje tvrda utakmica na mali broj koševa, kao što se i moglo očekivati od ekipa koje vode Dragan Bajić i Jurij Zdovc. Prva je četvrtina protekla u igri koš na koš u kojoj su se obje momčadi izmjenjivale u vodstvu, a to se promijenilo na otvaranju druge dionice kada je Igokea uz pomoć Nikole Jevtovića napravila seriju 7-0 i odvojila se na osam poena prednosti (23-15). Hrvatski je prvak odmah uzvratio. Razigrali su se Andrija Stipanović i Demetris Nichols, pa je Cedevita u narednih šest minuta odgovorila serijom 3-16 i preuzela vodstvo. Na odmor se otišlo s 30-33, a s neefikasnom se igrom nastavilo i u drugom poluvremenu. Posebno je to do izražaja došlo u trećoj četvrtini u kojoj su momčadi kombinirano ubacile 25 koševa. Vitamini su cijelo vrijeme imali rezultatsku inicijativu, no nisu uspijevali napraviti osjetniju razliku.

FOTO: KK Igokea (Nenad Vuruna)

U istom se ritmu nastavilo sve do sredine posljednje dionice kada je šira klupa i veća kvaliteta gostiju došla do izražaja. Iako igra na tri fronta, Cedevita ima neusporedivo širi igrački kadar što se jasno vidjelo u Aleksandrovcu. Domaćini su malo po malo počeli gubiti korak s visokim intenzitetom kojeg je nametala Zdovčeva momčad te od koša Malcolma Leeja  u 31. minuti, pa do ubačaja Jevtovića u 37., dakle preko pet i pol minuta, nisu zabili koš iz igre što je hrvatski prvak iskoristio da sagradi prednost koju neće ispustiti do kraja. Ključni je čovjek bio novopridošli Damir Markota koji je vezao dvije trice i s plus tri odveo svoju momčad na devet poena viška četiri minute prije kraja (50-59). Igokea se pokušala vratiti u susret, no nije imala dovoljno raspoloženih igrača pa su bodovi otišli u Zagreb.

Cedevitu je do vrijedne pobjede u lovu na vodeće momčadi lige i iskupljenja za poraz u trećem kolu u Domu sportova vodio Andrija Stipanović s 13 koševa, osam skokova i šest asistencija, a dobre su igre, uz već spomenutog Markotu, pružili i Filip Krušlin s 15 te Nichols s 13 poena. Igokei nije pomogla ni kvalitetna predstava Jevtovića koji je susret završio s 21 košem i četiri skoka.