Hrvatska
Iskupljenje u Sinju

Iskupljenje u Sinju

Autor: Paulo Sarić

Razlika u kvaliteti je bila prevelika.

Košarkaši Cedevite nastavljaju s pobjedama u HT Premijer ligi. Momci Jurja Zdovca bez većih su problema u Sinju svladali domaćeg Alkara rezultatom 61-88 i došli do svoje druge pobjede u hrvatskoj ligi. Susret je bio riješen već do poluvremena na kojemu su gosti imali 25 koševa prednosti te su bez previše muke priveli utakmicu kraju.

Sinjani su dobro otvorili dvoboj pa su nakon minute i pol vodili 7-2, no onda je aktualni hrvatski prvak pokazao da je ipak nekoliko klasa iznad. Ubrzo su odgovorili serijom 1-20 u koju su ogradili čak pet trica i praktički već prije isteka prve četvrtine riješili pitanje pobjednika. U istom se ritmu nastavilo i u drugoj dionici. Chris Johnson je ubrzo povisio na plus 20 iz Cedevitine perspektive, da bi se u svlačionice otišlo s 25-49. Domaćini su u drugom poluvremenu  nakratko uspostavili rezultatsku ravnotežu, makar u trećoj dionici, prije nego su Vitamini krenuli u posljednji napad. Serijom 0-9 došli su na okruglih 30 koševa razlike (58-88). Dino Radoš je tricom pred ulazak u posljednju minutu postavio konačan rezultat.


FOTO: Antonio Mirko Macan Photography

Najbolji u redovima Cedevite bio je Toni Katić s 19 koševa, sedam skokova i četiri asistencije dok je mladi reprezentativac Darko Bajo dodao 16 poena. Jedini dvoznamenkasti u domaćoj momčadi bili su Amerikanci Dajuan Graf s 14 koševa i pet skokova te Leverenzel Booth s deset poena i šest skokova.

Alkar u idućem kolu gostuje u Trnskom, dok Cedevita dočekuje Kaštela.

Veliku fotogaleriju s utakmice koja sadrži čak 45 slika donosi vam Antonio Mirko Macan Photography.