Europa i Svijet
Hrvatska
Iskusni Slavonac još jednu sezonu u Mađarskoj

Iskusni Slavonac još jednu sezonu u Mađarskoj

Autor: Paulo Sarić

Veljko Budimir produžio je ugovor s mađarskom momča PVSK-Pannonpowerdi.

Iskusnom Hrvatu bit će to već peta sezona u redovima kluba iz Pečuha. Nakon nekoliko godina provedenih u redovima Zaboka, krilni se igrač prvi puta u Mađarsku otisnuo 2010. kada je pojačao Szolnoki Olaj s kojim je te sezone osvojio i naslov prvaka države. Uslijedio je povratak u Osijek, da bi posljednje četiri sezone proveo u PVSK-u gdje je postao ljubimac publike i kapetan momčadi.

- Željeli smo ga sačuvati pošto je on jedna od naših ključnih figura. Ovdje se osjeća dobro, a djeca mu tu idu u vrtić. Sretan sam što je produžio ugovor jer je dobar čovjek i dobar igrač – kazao je generalni direktor mađarskog kluba Gábor Bán, kako prenosi portal Barna.hu.

Budimir je od svog dolaska u klub na jugu susjedne nam države postao ljubimac navijača, ponajviše zahvaljujući svojim izvrsnim partijama. U klubu iz donjeg djela tablice prvih je nekoliko sezona zabijao približno 20 poena u prosjeku, da bi s vremenom te brojke ponešto opale. Prošle je sezone hrvatski dvometraš imao problema s bolešću i ozljedama te se podredio interesima momčadi što je rezultiralo slabijim individualnim brojkama.

- Jako mi je drago da je ugovor produžen, da mogu ostati još jednu godinu. Nisam želio otići – izjavio je 32-godišnji Hrvat.

Košarkaš rodom iz Donjeg Miholjca u 26 utakmica osnovnog dijela mađarskog prvenstva prosječno je ubacivao nešto više
od 14 koševa, uz gotovo pet skokova i dvije asistencije po susretu.