Europa i Svijet
Hrvatska
Regija
Iskusni Slovenci nadigrali Osječane

Iskusni Slovenci nadigrali Osječane

Autor: Paulo Sarić

Porazu unatoč, Vrijednosnice su zadržale prvo mjesto u skupini C Alpe-Adria Cupa.

Košarkaši Vrijednosnica Osijek upisali su svoj prvi ovosezonski poraz u regionalnom natjecanju. Nakon dvije domaće pobjede, bolji od momčadi Vladimira Krstića bio je slovenski Šenčur rezultatom 80-59.

Slovenci su od samoga početka zagospodarili terenom. Nošeni iskusnim Smiljanom Pavićem i Dinom Murićem poveli su 7-0, a nije prošlo niti pet minuta kada je još jedan igrač s abaligaškim pedigreom, Miljan Pavković, odveo svoju momčadi na prvu dvoznamenkastu prednost (15-4). Osječani nisu imali odgovora za čvrstu slovensku obranu, pa su u prvih sedam minuta postigli tek pet koševa, a rezultat toga bilo je plus 20 za momčad Rade Mijanovića. Domaćini su nastavili u istom ritmu i u nastavku susreta pa je semafor nakon 15 minuta pokazivao 43-17, ogromnih plus 26 za Šenčur, čime je pitanje pobjednika praktički bilo riješeno.

Vrijednosnice su se potom konsolidirale, ili bolje rečeno iskoristile opuštanje u domaćim redovima, pa su do poluvremena napravile seriju 4-15 i ostavile živom nadu da u nastavku mogu doći do preokreta. Jedno je vrijeme i izgledalo da kao da su na dobrom putu nakon što su polaganjem Turalije smanjili na samo minus deset (49-39), no Slovenci su danas bili bolji protivnik. Ubrzo su napravili 11-2 i vratili se na 20 razlike čime  su odagnali svaku sumnju u svoju pobjedu. Do kraja utakmice priliku su dobili igrači koji su manje igrali u dosadašnjem dijelu natjecanja, pa se dvoboj „umrtvio“.

Najbolji u redovima Šenčura bio je Dino Murič s 21 košem, dok je kapetan Smiljan Pavić dodao 12. Bolji od ostalih kod Osijeka bio je američki dvojac Taylor-Jois koji su zabili 16, odnosno 14 poena.