Hrvatska
Iskustvo i duža klupa Splitu donijeli pobjedu kod Škrljeva

Iskustvo i duža klupa Splitu donijeli pobjedu kod Škrljeva

Autor: Duje Jurić

Rutinski.

Split je na iskustvo i dužu klupu prošao Mavrince i pobijedio Adria Oil Škrljevo 76:66. Koliko je utakmica 15. kola HT Premjer lige bila važna Splićanima dokaz je da su u Rijeku došli dan ranije, te ujutro trenirali u dvorani. Zeleni su protiv Splita ponovno imali dobru pariju, ali od minus deset nije dalje išlo.

Prva četvrtina u znaku je Zelenih koji od prve minute nisu bili impresionirani ABA ligašem. Čovjek sa Grenade Arkim Martin Robertson nemilice je trpao koš Žutih, pa je u prvih deset minuta zabio 10 koševa. Adria Oil Škrljevo u tri je navrata imao plus šest, a na početku devete i plus sedam 23:16. Ipak, zahvaljujući Blažu Mesićeku koji je postigao 6 koševa Split na mini odmor odlazi sa zaostatkom od minus dva 23:21.

Žuti nakon „porcije“ savjeta od trenera Ivice Skelina na mini odmoru ubacuju u višu brzinu pa serijom 8:0 dolaze na plus šest u 12' i prednosti 29:23. Razigrao se Pavle Marčinković koji u prvih dvadeset minuta ubacio 13 koševa. Minutu kasnije Split ima i plus deset 34:25, ali se Zeleni ne predaju. Četiri koša Robertsona i dva Ivana Vrgoča i evo domaćina na minus dva 34:36 u 18'. Moglo je Adria Oil Škrljevo  u tri navrata i do minimalnog  vodstva, ali su dvije trice Frana Pilepića i jedna kapetana Antonia Bobana iscurile iz obruča. Na veliki se odmor otišlo prednošću Žutih 42:36. Robertson kod domaćina zabio je 14 koševa, a Marčinkoviću su se kod Splita pridružili Marko Luković i Mesiček sa po 9.

Nastavak utakmice u znaku je gostiju nakon što je tricom Adnana Arslanagića Škrljevo došlo na minus dva 41:43. Žuti ubacuju u višu brzinu, a trener Skelin izmjenama drži ritam, pa na isteku tridesete minute stoji velikih plus 21 i rezultat 46:67.

Posljednjih deset minuta Split održava prednost, a čvrsta obrana Žutih onesposobila je centra Škrljeva Robertsona, koji je u 33' morao napustiti parket zbog razbijene arkade. I bez centra domaćin je uspio smanjiti zaostatak na prihvatljivih minus deset. Bez obzira što nije igrao posljednjih sedam minuta Robertson je bio najučinkovitiji kod domaćih sa 15 postignutih koševa, dok je kod Splita Marčinković je zabio 17.

   

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore