Europa i Svijet
Hrvatska
Islandsko tržište - novi raj za Hrvate

Islandsko tržište - novi raj za Hrvate

Još jedan Hrvat seli na Island.

Naviknuli smo da svako ljeto veliki broj igrača iz Hrvatske sreću potraži u inozemstvu, ali kada se igrači odluče za odlazak na Island to je u svakom slučaju raritet. 

Nakon Mateja Buovca još jedan zagrebački dečko sreću će potražiti na sjeveru Europe. Dojučerašnji član Agrodalma Damir Mijić od jeseni će nositi dres Thor AK Akureyri. Damir nam se s odmora kratko javio i kazao:

”S obzirom na vrlo uspješnu prošlu sezonu bilo je puno ponuda, što domaćih što inozemnih, no ova je ipak bila nekoliko razina bolja od svih ponuđenih u bilo kojem aspektu. Mogu reći da me veseli činjenica da je trener, koji je bio i izbornik nekih njihovih selekcija, inzistirao na mom dolasku s obzirom da mu se jako svidio moj način igranja prošle sezone, a pogotovo kada je dobio pozitivne dojmove o tome kakva sam osoba na i van terena počevši od radnih navika na dalje. Mislim da je to dobra prilika koja mi se ukazala i za koju sam uvjeren da ću je maksimalno iskoristiti. Jednostavno je to nekako bio logičan slijed događaja uzevši u obzir prethodnu sezonu, a i u dogovoru i suradnji sa trenerom Joškom Garmom ostvarili smo cilj odnosno odlazak u inozemstvo. U dogovoru s Joškom dosta smo induvidualno radili te mi je uvelike igrački pomogao s obzirom da je bio igrač visoke razine te mu se ovim putem želim puno zahvaliti. Želio bih se zahvaliti i pomoćnom treneru Zdravku Vučkoviću na brojnim savjetima i dobroj zafrkanciji na treninzima i putovanjima te svakako predsjedniku Ivici Mitroviću bez čije pomoći Agrodalm ne bi mogao tako zajednički funkcionirati. KlubU i mojim (bivšim) suigračima želim puno sreće u sljedećoj sezoni”.

I mi želimo Damiru puno sreće u nastavku karijere.