Hrvatska
Ispunjena želja: Mavra i Carter ostaju na Višnjiku

Ispunjena želja: Mavra i Carter ostaju na Višnjiku

Autor: Branko Tabak

Sjajne vijesti za navijače Zadra.

Sjajne vijesti stižu za navijače Zadra i trenera Ivana Perinčića. Nositelji igre prošlosezonskog Zadra Dominik Mavra i Justin Carter ostaju vjerni plavo-bijelom dresu.

Mavra i Carter produžuju suradnju s klubom, potvrdio nam je povjerljivi izvor upućen u zbivanja na 'košarkaškoj tržnici', čime je ispunjena velika Perinčićeva želja. 

Novi trener Zadra je sudjelovao i u donošenju odluka o produženju suradnje s Martinom Junakovićem, Aleksandrom Bursaćem i Domagojem Vukovićem te u dovođenju Darija Drežnjaka, a sa važećim ugovorom su ga dočekali Antonio Jordano i Duje Brala. Seniorskoj momčadi se priključuju mladi reprezentativci Filip Paponja i Tomislav Mihael Buljan pa se može reći da je Zadar vrlo blizu zatvaranja rostera za novu sezonu.

Valja primijetiti da će Zadar nakon dugo vremena u novoj sezoni imati dobar dio igrača koji su nosili klupski dres i u prethodnoj sezoni. Kada se sjetimo učestalih promjena s početka prošle sezone koje su bila rezultat kupovine nepoznate robe, možemo reći da su Zadrani napravili značajan iskorak u slaganju igračke kadrovske križaljke.

Posao još nije priveden kraju, na poziciji četvorke je mala gužva, ali činjenica da je većina momčadi koja je u prošloj sezoni osvojila dvostruku krunu ostala na okupu kapital je kojeg mnoge momčadi neće imati. Uz pogled na početnih pet-šest kola ABA lige ovaj je podatak možda i ključan za tijek sezone u regionalnom natjecanju.