Hrvatska
Istrauni uvjerljiv protiv "ranjenog" Grafičara

Istrauni uvjerljiv protiv "ranjenog" Grafičara

Autor: Teo Cilar

Ludbrežani muku muče s ozljedama.

Košarkaši Grafičara otputovali su u Pulu po teškim vremenskim uvjetima i u krnjem sastavu. Unatoč tome pružili su dobar otpor, posebno u prvom poluvremenu.

Istrauni-Grafičar 84:66 (17:17, 17:10, 27:22, 23:17)

Kompletna statistika utakmice

U prvoj smo četvrtini vidjeli vrlo izjednačenu košarku, Grafičar je dobro parirao domaćinima pa je taj period završio s 17:17. Već u drugoj četvrtini se vidjela skraćena rotacija kod gostiju što domaćini koriste i do poluvremena odlaze na sedam poena prednosti, bilo je 34:27. Nastavak utakmice donio je nešto bolju igru domaćina koji podižu prednost nakon 30 minuta igre na plus 12. Grafičar nije uspio zaprijetiti u posljednjoj dionici i odvesti utakmicu u neizvjesnije vode, a Istrauni su na kraju slavili s 18 koševa razlike.

Domaćini su od 84 poena čak 52 ubacili iz reketa, a tu se najbolje osjetio izostanak visokih igrača Grafičara Kristijana Šamarije, Manuela Novaka i Tomislava Hatlaka koji je bio u sastavu ali nije zaigrao. 

Teo Šimović predvodio je Istrauni s 19 poena i 9 skokova dok je Marko Milekić ubacio 18 uz 13 skokova i 3 asistencije, a isti broj poena uz 5 skokova djelo su Matije Bilalovića. Kod Grafičara najbolji Luka Prprović s 20 poena, 5 skokova i 3 asistencije te Mario Novak s 15 poena i 7 skokova.