Europa i Svijet
Hrvatska
Italija: Perić vratio prednost domaćeg terena

Italija: Perić vratio prednost domaćeg terena

Autor: Paulo Sarić

Zahvaljujući vrlo dobroj momčadskoj partiji Umana Reyer Venezia na gostujućem je terenu svladala Trento rezultatom 67-73 i vratila prednost domaćeg terena u finalu talijanskog odigravanja.

Serijom 0-12 pred kraj prve četvrtine suigrači Hrvoja Perića rano su došli nadomak dvoznamenkaste prednosti. No, domaćin uzvraća s 14-2 i preokreće rezultat. Gosti su u tom razdoblju bili u potpunoj napadačkoj blokadi te je prijetilo da susret krene tijekom kakvog je imala prva utakmica u kojoj je napadačka neefikasnost koštala momčad iz Venecije. Forray je tricom krajem 16. minute odveo svoju momčad na plus deset, no tada se javlja bivši igrač Zadra i prekida sušu svog sastava. Ubrzo mu se priključio Ejim, da bi Filloy tricom s pola igrališta u zadnjoj sekundi prvog poluvremena smanjio na ugodnih minus pet.


Gosti koncentriranije ulaze u nastavak te strpljivom igrom tope zaostatak, a u drugom dijelu treće četvrtine i preokreću susret. Ipak u posljednjih se deset minuta ušlo s rezultatom unutar jednog posjeda. U neefikasnom posljednjem periodu bolje su se snašli Perićevi suigrači, a ključna je bila serija 1-10 u koju je neočekivani junak Venezije, Benjamin Ortner, ugradio četiri poena. Stone je tricom zaključio bijeg gostujućih košarkaša i odveo svoju momčad na plus deset dvije i pol minute prije kraja susreta, što momčad iz Tridenta nije uspjela stići.

Premda je Haynes ponovno bio najefikasniji s 14 poena, najbolji je dojam u pobjedničkoj momčadi ostavio Julyan Stone koji je zabio 15 koševa, uz pet skokova i tri asistencije. Hrvoje Perić je večeras odigrao statistički nešto lošiju utakmicu te je za 20 minuta na parketu zabio osam poena i uhvatio šest skokova. U redovima Orlova strijelce su predvodili Craft i Forray sa po 14 poena.


Četvrta utakmica finalne serije igrat će se u petak u Tridentu s početkom u 21.15h.

Statistika 3. utakmice