Europa i Svijet
Italija prva izborila drugi krug, slijedi derbi sa Srbijom

Italija prva izborila drugi krug, slijedi derbi sa Srbijom

Autor: Branko Tabak

Zagrijavanje za prave stvari.

Italija je prva reprezentacija koja je osigurala drugi krug natjecanja na Svjetskom prvenstvu u Kini. Nakon uvjerljive pobjede nad Filipinima, Talijani su s lakoćom slavili i protiv Angole 92-61.

U izravnom susretu sa Srbijom Talijani će odlučivati o prvom mjestu u skupini D. Istina, Srbiju još očekuje susret drugog kola protiv slabašnih Filipina, no dvojbe oko pobjednika tu zasigurno neće biti. Bit će to prava poslastica koja će pobjedniku donijeti i dva boda koja će prenijeti u sljedeći krug u kojoj se dvije prvoplasirane ove skupine spajaju u novoj skupini (J) sa Španjolskom i još jednom momčadi skupine C (najvjerojatnije Portoriko).

Talijani su protiv Angole postavili stvari na svoje mjesto već u prvoj četvrtini i poveli s 14 poena razlike (25-11), a na poluvremenu su već bili na + 23 (44-21). Drufo poluvrimeme bilo je odrađivanje posla. Rekli bismo, jako dobro odrađivanje. Završilo je

Najefikasniji igrač susreta bio je Marco Belinelli sa 17 poena. Po 11 su postigli Awudu Abass, Jeff Brooks i Daniel Hackett. Kod Angole Yanick Moreira je postigao 15 poena, Leonel Paulo 12, a  Carlos Morais 10.