Europa i Svijet
Hrvatska
Italija: Repeša pred eliminacijom

Italija: Repeša pred eliminacijom

Autor: Paulo Sarić

U drugom susretu polufinala talijanskog košarkaškog prvenstva EA7 Emporio Armani Milano bivšeg hrvatskog izbornika Jasmina Repeše i drugi je puta na domaćem terenu poražen od gostiju iz Tridenta, rezultatom 71-78.

Drugi uzastopni poraz gurnuo je aktualne prvake u tešku situaciju ukoliko žele imati priliku braniti titulu i upustiti se u lov na treći naslov ove sezone.

Početak susreta je protekao u ravnopravnoj borbi dviju momčadi, a prvu veću razliku napravili su gosti serijom 8-0 na koncu druge četvrtine, dok se na odmor otišlo sa prednošću igrača iz najsjevernijeg grada koji je ostao u igri za titulu prvaka Italije od pet razlike.

Košarkaši Jasmina Repeše bolje ulaze u nastavak i svojom serijom 8-0 na krilima Abassa prelaze u vodstvo. Dvama bacanjima Pascola i novim košem Abassa domaćini dolaze do najvećih plus pet 30 sekundi prije kraja trećeg perioda. Do njih su došli zahvaljujući presingu preko cijeloga terena kojeg je naredio bivši trener Cibone, no bilo je očito da milanska momčad ima problema igrati na postavljenu obranu. Čim su se gosti konsolidirali i prestali gubiti lopte na svojoj polovici terena, Armani je upao u napadačku krizu i vratio se giljanju za svaki koš. Ujedno se gostima razigrao Craft i Repeša je mogao samo ljutito promatrati kako mu igrači gube i drugu utakmicu za redom na domaćem terenu.

Posljednju priliku domaćin je propustio 45 sekundi prije kraja susreta kada je pri rezultatu 69-74 Sutton blokirao pokušaj Sandersa čime je slavlje gostiju moglo početi. Trentino je do pobjede predvodio Craft sa 21 košem i pet asistencija, dok su najefikasniji u redovima domaće momčadi bili Tarczewski sa 14 koševa i deset skokova i Abass Abass sa 10 poena.

Nakon dva uzastopna poraza drastično su se smanjile šanse za osvajanjem svih triju domaćih naslova Repešinoj momčadi i očito je da će morati nešto promijeniti uoči treće utakmice koja se već za dva dana sa početkom u 20.45 sati igra u Tridentu.

Statistika