Europa i Svijet
Hrvatska
Itoudisa brine ozljeda Rodrigueza, Radonjića gust raspored

Itoudisa brine ozljeda Rodrigueza, Radonjića gust raspored

Autor: Paulo Sarić

Oba su trenera složna da će večerašnji susret biti izvrsna prilika za analizu uoči početka nove sezone.

Iako je CSKA pobjedom nad Bayernom došao do drugog ovogodišnjeg trijumfa na Zadar Basketball Tournamentu i izborio svoje drugo finale zadarskog turnira, trener Dimitrios Itoudis nije bio zadovoljan izdanjem svoje momčadi.

- Na poluvremenu sam rekao igračima da bez obzira na to što smo zabili 46 poena moramo pojačati ritam i promijeniti način na koji smo igrali na pola terena. Tražio sam da igramo brže i bistrije, no u drugom je poluvremenu bilo - još gore - što je bilo i očekivano s obzirom na problem s rotacijom. Generalno je to bila dobra utakmica koja će nam služiti za dalje – rekao je grčki stručnjak.

Unatoč tome što je vodio cijelu utakmicu, CSKA je na trenutke izgledao kao ekipa pred kojom je još puno uigravanja, što ni ne čudi s obzirom na to da su dvojica udarnih bekova u Zadar stigli tek sinoć.

- U nekim smo trenucima izgledali kao novi tim, ali vidio sam ono što sam želio vidjeti, što je najbitnije za ovaj period. Natjecali smo se kao muškarci kao što to sport zahtjeva – dodao je Itoudis.

FOTO: Šime Zelić (Basketball.hr)

Problem zagrebačkom studentu predstavlja i ozljeda Sergia Rodrigueza.

- Nažalost imali smo nesreću sto je Rodriguez iskrenuo zglob i još uvijek ne znam koliko je ozbiljno.

Upitan bi li želio reprizu prošlogodišnjeg finala Zadar Basketball Tournamenta i novi susret s Fenerbahceom Itoudis je nasmijao sve prisutne kazavši da ne bi jer bi to značilo da bi njegova momčad opet izgubila… Kada je nastavio u ozbiljnijem tonu dodao je:

- Tko god da dođe, bit će to jaka utakmica.

Iako inače ne voli isticati pojedince pohvalio je novog igrača u svojoj momčadi Ivana Ukhova koji je s 12 koševa bio drugi najefikasniji igrač moskovske momčadi.

- Hvala za ovo pitanje jer sam baš u svlačionici govorio o njemu. Ivan je mlad igrač i vidio sam brojne pozitivne stvari. Večeras je igrao na tri pozicije: na playu, beku i krilu. Ima visinu, brzinu i masu te mogućnost da agresivno prolazi kroz blokove što je jako pozitivno. Ima tu još rada, ali mislim da smo napravili izvrstan potez s njegovim dovođenjem – zaključio je trener CSKA.

FOTO: Šime Zelić (Basketball.hr)

Za razliku od grčkog stručnjaka, bivši trener Budućnosti i Crvene zvezde Dejan Radonjić bio je kraći u svom osvrtu na susret.

- Puno sam pričao o problematici izostanka igrača i specifičnostima predsezone koja je trenerima uvijek problematična. Mi smo kroz ovaj turnir pokušali suziti prioritete jer nas već dva dana nakon završetka turnira čeka prva utakmica u njemačkom prvenstvu. Morali smo i plan utakmice prilagoditi tome. Susret je imao nekih dobrih elementa, ali i neke stvari koje su se trebale vidjeti. Kao što je rekao kolega, bila je to izvrsna utakmica za analizu. Kako za trenere, tako i za same igrače – izjavio je trener Bayerna nakon večerašnjeg poraza.