Hrvatska
Iva Dorja, Marta i Nika predvodile juniorke do pobjede nad Latvijom

Iva Dorja, Marta i Nika predvodile juniorke do pobjede nad Latvijom

Bravo cure!

Ženska se juniorska reprezentacija u prvoj utakmici U18 European Challengera u Rigi odmah susrela s domaćom Latvijom i upisala sigurnu pobjedu s rezultatom 73:58.

Već su u prvoj četvrtini Hrvatice pokazale da mogu u par brzih akcija stvoriti prednost koja se teško sustiže što je rezultiralo dvoznamenkastim vodstvom pri 17:7. No, tu je naša igra stala, lopta nije prolazila kroz obruč, čak ni kod slobodnih bacanja i Latvijke rade seriju od 11 poena do svog prvog (i jedinog) vodstva na 17:18. Samopouzdanje Hrvatske spašava Vivien Nejasmić tricom za 20:18, a u drugu se dionicu ulazi s potpuno izjednačenih rezultatom 20:20.

Druga se četvrtina pokazala presudnom – izabranice trenerice Tatjane Jacović su eksplodirale i napravile razliku od 14 poena koju su u drugom poluvremenu uspjele održati unatoč čvrsto postavljenim Latvijkama. Tako ostaje zabilježeno da su Latvijke vodile tek 30 sekundi utakmice.

Posebno se istaknula double-double Iva Dorja Žaja s 25 poena, 13 skokova i dvije blokade (jedine dvije upisane za Hrvatsku), a slijedile su je Marta Ostojić s 11 poena, 5 skokova i 5 asistencija te kapetanica Nika Lokica s 10 poena, 9 skokova i 7 asistencija.

Trenerica Tatjana Jacović činila se zadovoljnom, no pogleda čvrsto uperenog prema sljedećoj utakmici: “Dobro smo otvorili utakmicu, igrali smo s brzim protokom lopte, išli na brzu realizaciju, dobro trčali i zabili 45 poena u prvom poluvremenu. Malo su nas usporili postavljanjem zonske obrane te smo dugim napadima održavali ostvarenu prednost. Čestitam igračicama i stručnom timu na pobjedi, ali nema mjesta euforiji jer nas sutra očekuje teška utakmica protiv Rusije.”

Utakmica s Rusijom na rasporedu je sutra, 28. srpnja s početkom u 13:30, a uživo se može pratiti OVDJE.