Hrvatska
Ivan Novačić - igrač koji ne dopušta da utrka za novcima, rezultatom i slavom uništi smisao sporta

Ivan Novačić - igrač koji ne dopušta da utrka za novcima, rezultatom i slavom uništi smisao sporta

Autor: Branko Tabak

Pružio je ruku suparniku koji je završio na podu. U nastavku akcije njegova je momčad primila tricu kojom se Cedevita potpuno priključila Ciboni.

Igrala se 16. minuta finalne utakmice Kupa Krešimira Ćosića između Cedevite i Cibone. U zadarskoj dvorani Krešimira Ćosića Vitamini su lovili zaostatak koji je nekoliko minuta ranije iznosio deset poena. Cedevita je bila i mini naletu, a rezultat na semaforu 23-29 za Cibonu.

Demetrius Nichols se spotaknuo ili pokliznuo i izgubio ravnotežu te pao na parket. Njegov čuvar Ivan Novačić pružio mu je ruku i pomogao mu da se podigne. Stigao je usput pogledom provjeriti je li parket sklizak kako ne bi došlo do ozljeda.

U nastavku akcije Cherry je zabio tricu za 26-29 i potpuni priključak Cedevite.

Jasno je da ovaj Novačićev potez nije pomogao Cherryju da zabije, a još manje Cedeviti da izbori konačnu pobjedu i osvoji Kup. Ali je zato pomogao košarci i sportu. Pomogao je svim nama koji vjerujemo u poštenu igru i koji smo se zbog ovog poteza osjećali kao pobjednici.

Slažemo se, treba nagrađivati najbolje, no voljeli bismo kada bi se nagrađivali i oni koji ne dopuštaju da utrka za slavom, novcima i rezultatom potpuno uništi istinski smisao sporta.

Ovoga puta to je bio Ivan Novačić. A jedan pokal više i ne predstavlja veliki trošak.

Umjesto pokala Novačiću poklanjamo dvije minute vaše pozornosti. Zaslužio je!