Hrvatska
Ivan Perinčić: Sada su očekivanja malo drugačija

Ivan Perinčić: Sada su očekivanja malo drugačija

Autor: Teo Cilar

Zdovc smatra kako su odigrali ispod nivoa.

Nakon susreta Cedevite i Zaboka bilo je vrlo zanimljivo na press konferenciji. Otvorili su je Filip Krušlin i Jure Zdovc koji nisu bili pretjerano zadovoljni igrom.

- Nemojte podcjenjivati Zabok, ljudi igraju dobru košarku. Nisam se bojao poraza, ja uvijek mislim da pobjeđujemo.

Na upit ako će im takva igra biti dovoljna sutra u finalu da dođu do trofeja i krušlin i Zdovc su rekli da tko veli da im neće biti dovoljna.

Zdovc je već prije upozoravao na Zabok i njihovu dobru igru.

- Čestitam Zaboku, ja sam ih i prije hvalio, igraju jako dobro. Odigrali smo ispod nivoa, posebno u napadu dok je obrana bila dobra. Skok nam je bio problem, Zabok je imao 14 skokova u napadu, a to je nedopustivo iako imaju dobre visoke igrače. Radili smo neke gluposti koje su neshvatljive za igrače takve kvalitete. Današnju utakmicu nitko neće pamtiti jer se već sutra igra finale. Bilo je možda podsvjesnog podcjenjivanja , ali to igrači nikada neće priznati.

Petar Marić i Ivan Perinčić došli su dobro raspoloženi, zadovoljni kakav su otpor pružili Cedeviti. Prvi je dobio riječ Marić.

- Ja sam zadovoljniji i ispunjeniji nego jučer. Ponosan sam na suigrače. Nitko nije očekivao da ćemo biti blizu. Naša rotacija i njihova se uopće ne mogu usporediti. Oni imaju nekoliko igrača s Euroligaškim iskustvom. Zahvaljujem se publici na podršci, bez njih bi teško ovo ostvarili.

Ivan Perinčić nahvalio je atmosferu.

- Prekrasno je u Zadru, fantastična atmosfera, ponosan sam na moju ekipu. Mi smo odigrali kako smo se dogovorili, na gornjoj granici mogućnosti, a jedino tako smo mogli i igrati protiv Cedevite. Smatram kako je veća rotacija presudila, kapa dolje mojoj ekipi. Sada su očekivanja malo drugačija. Idemo utakmicu po utakmicu. Ovo je sjajan posao za klub i grad.

Dotakao se Perinčić i zadarske publike koja ih je nosila.

- Zadarska publika nije na strani slabijih, oni su na strani onih za koje prepoznaju da se bore i igraju sa srcem. Izrazito sam ponosan što sam iz Zadra.

Za kraj se dotakao najboljeg igrača Zaboka, Petra Marića. 

- Jako podcijenjen igrač. To je igrač za puno veće stvari i može igrati na višem nivou. Igrač kakvoga bi svaka ekipa htjela u momčadi.