Hrvatska
Ivan Perinčić samostalnu seniorsku karijeru započinje kao trener Zaboka

Ivan Perinčić samostalnu seniorsku karijeru započinje kao trener Zaboka

Autor: Branko Tabak

Nije jednostavno naslijediti Čiku.

Ivan Perinčić je novi trener Zaboka, a pomoćnik će mu biti Robert Lež, vijest je koju nam je potvrdio sportski direktor kluba Dragutin Črnjević. 

- Na kraju prošle decidirano sam rekao kako neću više biti trener prve momčadi. Ivan Perinčić prava je osoba za to, a Zabok pravi klub za trenera koji je na početku svoje trenerske karijere. Ivan će u meni imati podršku, bit ću osoba koja će stajati čvrsto uz njega. Vjerujem da ćemo od njegovom angažmana svi imati koristi, kazao nam je Črnjević. 

Suradnja Perinčića i Črnjevića započela je još u vremenima kada je Ivan nosio dres Zaboka i kao igrač bio produžena ruka Dragutinu kao treneru. Po završetku igračke karijere Perinčić je i službeno postao Črnjevićev pomoćnik.

Na mjesto trenera Zaboka stiže iz Cedevite gdje je tri godine radio s juniorskim timom, a prošle sezone bio u stožeru B tima kojeg je samostalno vodio u završnici sezone.

- Izuzetno mi je drago da se ponovno vraćam među prijatelje. Ovo je za mene veliki izazov koji sam objeručke prihvatio. U Cedeviti mi je ponuđen rad s mlađim uzrastima, to sam već prošao i nije bilo puno dvojbe. Motiv je ogroman, ali i velika obaveza jer naslijediti Čiku nije jednostavno. To je osoba koju izuzetno poštujem i respektiram jer je zabočku košarku podigao na jedan puno viši nivo i napravio zajedno sa svim ljudima koji su involvirani zdrav klub s čvrstim temeljima. Čeka nas teška liga, treba složiti konkurentnu ekipu i odraditi dobar pripremni period, rekao je Perinčić u izjavi za Basketball.hr.

Perinčić je svoje prve trenerske korake učinio uz Daria Gjergju u ljeto 2012. kada je trofejni zadarski trener u rodnom gradu radio s nekoliko ruskih igrača željnih usavršavanja. Pet godina kasnije ukazala mu se prilika samostalno voditi seniorsku momčad u najvišem razredu hrvatske košarke.