Hrvatska
Ivan Perinčić: Zabok može do polufinala Kupa

Ivan Perinčić: Zabok može do polufinala Kupa

Autor: Branko Tabak

Plasmanom na Završnicu nisu rekli svoju zadnju.

Na Završnici Kupa Krešimira Ćosića prvi puta u povijesti nastupit će i KK Zabok. Istina, promjenom formata natjecanja broj momčadi se udvostručio, no to ne umanjuje rezultat kojeg je momčad Ivana Perinčića ostvarila do sada. A tu ne misle stati. U prvom susretu zadarske završnice, u četvrtfinalu, Zabok se sastaje sa Šibenikom. Nakon što smo objavili reakcije Šibenčana na ždrijeb donosimo vam i pogled s druge strane. 

- Moram biti iskren i reći kako sam zadovoljan ždrijebom. Možda bi Zagreb ili Sonik Puntamika bili bolji izbor, ali kada vidim druge parove ovo je OK, kazao je u razgovoru za Basketball.hr Perinčić čija momčad u Zadru želi napraviti još jedan korak dalje.

- Mislim da se možemo nositi sa Šibenikom i da možemo u Zadru odigrati još jednu utakmicu, odnosno dosegnuti polufinale. Za dva tjedna u HT Premijer ligi također se sastajemo s njima. pa ćemo vidjeti na čemu smo. Šibenik je jako dobra momčad. Jako respektiram njihovog trenera Vladimira Anzulovića. Igraju agresivno po čitavom terenu cijelu utakmicu. Na to su nas i dobili u prvom dijelu natjecanja. Mi u odnosu na tu utakmicu nemamo Svena Smajlagića koji je otišao u Zrinjski, no zato možemo računati na Cedevitine igrače na posudbi Lovro Buljevića  i Antonija Jordana, a moguće je da budeš još izmjena. Želja nam je zadržati i Petra Marića kojemu završetkom prvog dijela sezone istječe ugovor, rekao je strateg Zaboka koji se u svom rodnom gradu nada i podršci s tribina.

- Ne samo zbog mene već i zadarskih igrača koji igraju za Zabok. Uz Marića, koji će nadam se ostati, tu je i Antonio Vlaić.

Pobjednik susreta GKK Šibenik-Zabok u polufinalu ide na boljeg iz dvoboja Cedevita-Zagreb. Na drugoj strani ždijeba su parovi: Zadar-Sonik Puntamika i Cibona-Škrljevo.