Hrvatska
Ivan Svoboda nakon šest godina napustio Hermes i vratio se u Križevce

Ivan Svoboda nakon šest godina napustio Hermes i vratio se u Križevce

Rad s mladima i priprema doktorata

Nakon punih šest sezona Ivan Svoboda napušta Hermes Analiticu i vraća se u Križevce gdje će igračku karijeru nastaviti u Radniku u kojem je započeo i trenersku karijeru.

 ”Odlučio sam se malo više posvetiti trenerskom poslu u Radniku gdje već godinama radim kao trener u omladinskom pogonu. Ljudi iz kluba su izrazili želju da se malo više angažiram na tom području, a usput, dok sam još u relativno dobroj igračkoj formi, istim tim mladim dečkima pomognem u seniorskoj postavi kojoj će okosnica biti upravo kadeti i juniori Radnika.”,  kaže Ivan koji se i prethodnih godina žrtvovao putujući često na relaciji Križevci – Zagreb 

”O ovoj odluci naravno da je bitan faktor obitelji gdje uz suprugu koja je dosad imala jako puno razumijevanja, sada imamo i dvoje male djece s kojima želim provesti više vremena. Svih ovih godina uz posao u školi, trenerski posao te igrajući i trenirajući u Hermesu to jednostavno nije bilo moguće (za svaki dolazak u Zagreb na trening ili utakmicu sam radio 70 km u jednom smjeru).”, dodaje Svoboda koji priprema i doktorat koji pak traži svoje vrijeme.

Prošao je s Analitičarima puno toga kroz prethodnih šest godina i uz Filipa Kordića postao zaštitni znak Hermesa.

”Naša suradnja je bila na najvišem mogućem nivou tako da smo i nakon ovog rastanka ostavili otvorene opcije bilo kakve suradnje u budućnosti. Još jednom im se i ovim putem zahvaljujem na svemu i želim sreću i što bolji uspjeh u svim daljnjim aktivnostima.’,  zaključio je  Svoboda.