Regija
Ivan Velić i Igor Marić najavili gradski derbi ABA lige

Ivan Velić i Igor Marić najavili gradski derbi ABA lige

Cedevita i Cibona sastaju se danas u gradskom derbiju 15. kola ABA lige.

Nakon što su u prvom dijelu sezone slavili protiv Cedevite u ABA ligi, kasnije i u HT Premijer ligi protiv druge momčadi vitamina, mogu li Cibosi do još jedne pobjede nad gradskim rivalom? 

Trener Cibone Ivan Velić očekuje jednu tešku utakmicu za svoj sastav.

Čeka nas vrlo teška utakmica, znamo o kakvom je protivniku riječ. U dugom su nizu bez poraza u ABA Ligi i to dovoljno govori o njihovoj kvaliteti. Mi imamo određenih problema, upitan je nastup Marka Ljubičić koji cijeli tjedan nije trenirao niti je igrao Kup utakmicu tako da smo praktički bez njega i Uljarevića koji je otišao. Dobili smo Roka Rogića na jedinici koji još nije pohvatao sistem tako da ćemo tu biti znatno oslabljeni. Međutim, s druge strane, nadam se da će ovi igrači koji budu u rosteru dati sve od sebe da odigramo jednu dobru utakmicu a hoće li to biti dovoljno vidjet ćemo.

Jedan od junaka prvog međusobnog dvoboja u pobjedi protiv Cedevite, Igor Marić smatra kako koncentriranom igrom svih 40 minuta mogu do iznenađenja.

Nadam se da nas očekuje jedan dobar derbi, dobra utakmica. Moram reći da smo se u zadnje vrijeme dosta digli kroz trening i utakmice. Dolaskom Rogića i Pilepića imamo veću rotaciju i igramo sve bolje i bolje. Respektiramo Cedevitu ali mislim da imamo svoju šansu i uz dobru igru, koncentriranih 40 minuta, borbenost, veliku energiju, nadam se da možemo izvući pozitivan kraj.