Hrvatska
Ivan Velić: Imamo ideju kako igrati sa Zadrom

Ivan Velić: Imamo ideju kako igrati sa Zadrom

U 15. kolo ABA lige donosi nam hrvatski derbi u Draženovom domu.

Važnost ovog derbija se ogleda u tome što je do kraja prvenstva ostalo još 8 kola, a Cibona i Zadar u regionalnom natjecanju imaju po 4 pobjede, koliko ima i Igokea, a slabija je Mega Bemax koja je dosad upisala 3 pobjede. Pobjedom u derbiju jedan će klub ući u tzv. ‘zonu sigurnosti’.

Cibona je u prvom dijelu prvenstva u dramatičnoj završnici pobijedila Zadar na Višnjiku rezultatom 82-78, kada je odličnu utakmicu odigrao Shane Gibson ubacivši 22 poena. Kad je regionalno prvenstvo u pitanju Cibosi znaju sačuvati domaći teren protiv Zadra pa su tako ‘pod Tornjem’ dosad pobjeđivali 11 puta u 17 utakmica.

Ivan Velić, trener Cibone:

Ovo je četvrti derbi ove sezone. Utakmica je ovo u kojoj nema nekih nepoznanica između ove dvije ekipe. Zadnja dva derbija su bila neizvjesna, na jednu loptu. Očekujem takav susret i sutra- neizvjesan, težak, tvrd. Vjerujem u svoju ekipu bez obzira na zdravstvene probleme koje vučemo i smatram da možemo doći do pobjede. Imamo ideju kako trebamo igrati sa Zadrom i nadam se da ćemo tu ideju kroz igru pretvoriti u pobjedu u sutrašnjem susretu. Pozivam sve navijače da nas dođu podržati i da napravimo atmosferu u kakvoj ni protivniku neće biti lako izaći na teren. 

Ivan Novačić, igrač Cibone:

Kad nam Zadar dolazi u goste to je uvijek zanimljiva utakmica u kojoj su naboji ipak malo viši. Publika voli ove utakmice i nadam se da će znati prepoznati važnost ovog derbija i što nam on nosi. U prvom dijelu sezone smo ih pobijedili u Krešinom domu i nadam se da će tako biti i sutra. Jako se dobro poznajemo i očekujem zbilja jednu neizvjesnu i tvrdu utakmicu. Sigurno da će doći izuzetno motivirani kao i uvijek, u zadnje vrijeme su u odličnom ritmu, ali dolaze na naš teren koji ne damo tako lako i ovdje nitko nije motiviraniji od nas. Moramo biti koncentrirani od prve do zadnje minute, itekako znamo što nam ovo nosi. 

Veliki hrvatski derbi smjestio se u petak, 10.01. u 20.00 sati. Blagajna se otvara 2 sata prije početka utakmice, a karte se mogu kupiti i online na Ulaznice.hr. TV prijenos će biti na Areni Sport 1.