Europa i Svijet
Hrvatska
Ivan Vraneš promijenio klub u Francuskoj:  Bilo je razgovora sa Zadrom, ali nismo uspjeli pronaći zajednički jezik

Ivan Vraneš promijenio klub u Francuskoj: Bilo je razgovora sa Zadrom, ali nismo uspjeli pronaći zajednički jezik

Autor: Sport 023

Novi klub je Quimper UJAP

Zadarski košarkaš Ivan Vraneš prošlu sezonu odradio je u francuskom ASA Basketu iz Strasbourga. Ove godine njegovo novo odredište je još jedan član PRO B lige iz iste države Quimper UJAP, javlja Sport 023.

- Vrlo brzo smo se dogovorili i drago mi je da ostajem u Francuskoj. Dogovorili smo suradnju na jednu godinu, trener će mi biti bivši euroligaški igrač Laurent Foirest koji je već dugo jedan od trenera u klubu. Ujedno, pomoćnik je i Vincentu Colletu u francuskoj reprezentaciji tako da se baš veselim što ću imati priliku raditi pod njegovim vodstvom – ističe Vraneš.

Očekivanja u novom klubu?

- Iz razgovora s vodećim ljudima kluba jasno je da je želja ući u doigravanje i pokušati otići do kraja. Za to realizirati postoje svi preduvjeti, od samih igrača koji su sada u rosteru, do organizacije unutar i oko kluba. Sviđa mi se trenerova vizija košarke i način na koji me vidi u tom sistemu. Očekujem da ću profitirati i još napredovati kako ja tako i cijela momčad.

Put Francuske, Vraneš je otišao u odličnom fizičkom stanju?

- Trenirao sam stalno, košarkaški sam jako napredovao pod vodstvom Arijana Komazeca dok sam cijelo ljeto na Višnjiku kondicijski dio odrađivao s Jurom Šangom. Odlično se osjećam i veselim se izazovima koji me očekuju.

Za kraj, pitali smo Ivana je li bilo kontakta ovog ljeta sa Zadrom?

- Bilo je nekoliko puta ali nismo uspjeli pronaći zajednički jezik. Želim Zadru svu sreću i uspješnu sezonu – zaključio je Ivan Vraneš.

Više vijesti o zadarskom sportu potražite OVDJE