Hrvatska
Ivana Dojkić: Trenutno razmišljam isključivo o reprezentaciji, ništa drugo me ne zanima

Ivana Dojkić: Trenutno razmišljam isključivo o reprezentaciji, ništa drugo me ne zanima

Autor: Saša Ćirić

Cure nižu pobjede.

Naše djevojke su kompletirale drugi dio priprema, onaj splitski. U dvije utakmice upisale su isto toliko pobjeda, padale su Slovačka i Grčka. Ivana Dojkić je bez ikakve sumnje perjanica naše izabrane vrste. Upitali smo je za dojmove nakon utakmice s Grčkom, kao i za očekivanja od Eurobasketa.

"Smatram da je iza nas dobar dio posla, kvalitetne pripreme. Da, dosad nemamo niti jedan poraz i jako je dobro što smo u pobjedničkom nizu, to je odlična stvar za našu psihu. Ostalo nam je desetak dana do Eurobasketa i još imamo utakmicu s Poljskom u Velikoj Gorici da zaokružimo sve skupa. Dosta dobro smo odigrale protiv Grčke, implementirale smo u igru mnoge stvari koje je izbornik od nas tražio, bio je to kvalitetan sparing. Nadam se da će nam se vratiti cure koje su u procesu oporavka od ozljeda, kad budemo kompletne sve to će puno kvalitetnije izgledati i jedva čekam da počne prvenstvo."

Djevojke u pripremnim utakmicama djeluju kao da su dosegle radnu temperaturu, ali do kontinentalne smotre ostalo je još desetak dana. Kako održati psihološki i voljni moment na razini?

"Bilo je uspona i padova tijekom priprema, najvažnije je da sad ostanemo na psihički visokom nivou. Ne sumnjam niti malo da ćemo, jednom kad dođemo u Francusku biti na visini zadatka. Samo sudjelovanje je dovoljan motiv, jednom kad osjetimo atmosferu velikog natjecanja to će odraditi svoj dio posla. Idemo iz dana u dan, nekad je lakše, nekad je teže, ali takav je život sportaša i sve smo naviknute na to."

Za kraj, neizostavno pitanje o odlasku u WNBA, ali i promjeni europske sredine. Dojkić spušta loptu na zemlju i ističe da joj je reprezentacija jedina stvar trenutno na pameti.

"Trenutno sam maksimalno fokusirana na raprezentaciju i želim tu ostaviti svoj maksimum. Nakon toga korak po korak, prvo Amerika, nakon toga Virtus. Moj primarni fokus je na Eurobasketu, a jednom kad prvenstvo završi moći ću razmišljati nešto više o klupskim planovima."

Posljednja pripremna utakmica naše reprezentacije je na rasporedu 11. lipnja u 19:00. Mjesto radnje je Velika Gorica, a protivnik je Poljska. Nakon toga djevojke odlaze u Strasbourg, gdje će snage odmjeriti s domaćinom Francuskom, Rusijom i Češkom.