Europa i Svijet
Hrvatska
Ivanković: Prepolovio sam potraživanja prema ŽKK Kvarner

Ivanković: Prepolovio sam potraživanja prema ŽKK Kvarner

Autor: Branko Tabak

Vladimir Ivanković o Kvarneru, RSS-u i novom klubu.

Dojučerašnji trener ŽKK Kvarner koji je djevojke doveo do elitnog razreda ženske košarke u Hrvatskoj za Basketball.hr je prokomentirao svoj rastanak s Kvarnerom kojemu je oprostio polovicu potraživanja. 

- U Kvarneru sam proveo jednu tešku, ali prekrasnu sezonu, okružen odličnim ljudima, koji pokazuju nevjerojatnu ljubav za ženski sport i upornost u ostvarenju ciljeva. Na putu do ostvarenja tih ciljeva nalazio se i još se nalazi veliki broj prepreka, najčešće sa strane onih koji bi trebali skrbiti o riječkom sportu i poticati ga, a ne kočiti. Vjerujte da znam što govorim jer sam četiri godine sjedio u Upravnom odboru Košarkaškog saveza Zagreba, bio član Sabora HKS-a i znam kako to treba funkcionirati, rekao je Ivanković i nastavio:

 - Nevjerojatno je da dva mjeseca nakon završetka lige Riječki sportski savez nije u stanju ispoštovati svoje obaveze prema našem klubu, tražeći stalno neke izgovore. To je vrlo neodgovorno prema klubu koji je nositelj kvalitete u Rijeci i Primorsko-goranske županije. Pa da je i u ratama, već bismo riješili nešto. 

Napuštanje Kvarnera nije mu bilo u planu:

- Nisam niti u jednom momentu razmišljao o napuštanju Kvarnera i Rijeke, dapače, sve je bilo spremno za preseljenje cijele obitelji u Rijeku. Moram reći da ja nisam bio samo trener, već sam nastojao svojim iskustvom i poznanstvima pomoći klubu u ovoj prelaznoj sezoni na sve moguće načine, posebno u komunikaciji sa HKS-om kada je bilo upitno naše sudjelovanje u Ligi za prvaka, ali i kod organizacije mlađih kategorija kluba. Međutim, ponuda kluba, jednog od top 4 klubova u Rumunjskoj, koji je viceprvak države iz 2016. godine i dvostruki osvajač CEWL lige, bila je konkretna i morala se donijeti odluka. Gospoda Čapko i Šljuka bili su izuzetno korektni, čekali smo zajedno do zadnjeg dana da se nešto u dogodi, da RSS ispoštuje svoju obavezu. Kako se to nije dogodilo do jučer, moram sam donijeti odgovornu odluku spram moje obitelji, rekao je Ivanković i na kraju naglasio: 

-  Želim napomenuti da se rastajemo korektno, da ću koliko je u mojoj moći i dalje nastojati pomoći Kvarneru, ali i da sam odlučio svoja potraživanja smanjiti za pola, kako ne bih dodatno opterećivao Kvarner prilikom slaganja rostera za novu sezonu.