Hrvatska
Ivanov potvrdio kontakte sa Splitom, ali…

Ivanov potvrdio kontakte sa Splitom, ali…

Autor: Paulo Sarić

Zadar je uvijek prva opcija.

Nakon nekoliko tjedana tišine u kojima se radilo na zatvaranju netom završene i operativnom slaganju naredne sezone, danas je ponovno živnula situacija oko KK Zadar. Tijekom jutra pojavila se informacija o prelasku Ive Ivanova u KK Split te se vrlo brzo proširila dalmatinskim košarkaškim krugovima. Transfer 32-godišnjeg Zadranina u redove nekadašnjeg trostrukog prvaka Europe bio bi velik ulov za 'Žute' koji bi time ojačali konkurenciju u unutarnjoj liniji koja se prošle sezone pokazala velikim problemom Ivici Skelinu.

Eventualni odlazak Ivanova u Split značio bi ujedinjenje visokog Zadranina s Vladimirom Anzulovićem, trenerom koji ga je pretprošle sezone uspješno vodio u GKK Šibenik ostvarivši najveći uspjeh u povijesti kluba, a snažnu povezanost između dvojca ilustrira i činjenica da su surađivali i prije nekoliko godina u Novom Mestu.

Iako potvrđuje da je kontakta bilo, Ivanov „staje na loptu“ i negira vijest o prelasku na Gripe.

- Postoje kontakti sa Splitom, no još ništa nije potpisano – rekao je nekadašnji kapetan kluba iz Donatovog grada koji je potvrdio da je razgovora bilo te dodao – razgovori su u tijeku i s KK Zadar. Nije tajna da mi je Zadar uvijek prva opcija i kao što sam svima rekao volio bih ovdje ostati, a onda ćemo vidjeti što dalje.

Ne treba ni spominjati koliko bi Ivanovljev prelazak 120 kilometara južnije značio splitskom sastavu i koliko bi olakšao posao treneru Anzuloviću koji se prethodnih nekoliko dana s juniorskom reprezentacijom u Daruvaru spremao za nadolazeće Europsko prvenstvo, kao niti koliki bi udarac bio Zadranima. Pogotovo znajuću razinu povjerenja koje je u nj imao prošlosezonski strateg Aramis Naglić.

Sam Ivanov kaže da je Zadar prva opcija, no prije slaganja igračke križaljke klub iz Krešina grada treba – pronaći novog trenera.