Europa i Svijet
Ivica Zubac dobio vrijedne prinove u momčadi: Lakersi doveli LeBrona Jamesa i njegovog "prijatelja"!

Ivica Zubac dobio vrijedne prinove u momčadi: Lakersi doveli LeBrona Jamesa i njegovog "prijatelja"!

Autor: Saša Ćirić

Ali, to nije sve!

Višetjedna ili višemjesečna, kako je kome draže, saga o statusu LeBrona Jamesa u Clevelandu te njegovoj budućoj destinaciji je napokon došla do svog kraja. Prema izvorima bliskim Los Angeles Lakersima, najbolji košarkaš današnjice je dogovorio suradnju s legendarnom franšizom na četiri godine, za što će King James biti nagrađen sa svega 154 milijuna dolara. Kako klub iz grada Anđela ima dosta prostora pod salary capom, može se očekivati još jedno veliko ime s kojim će LeBron napasti svoj četvrti naslov NBA prvaka. U najužem krugu su trenutno DeMarcus Cousins i Kawhi Leonard, dok je Paul George jučerašnjim parafom na nastavak suradnje s Oklahoma City Thunderom ispao iz kombinacija.

Uz Jamesa, Lakersi su potpisali notornog Lancea Stephensona, koji ima dugu povijest konflikata s potonjim. Ovo je prvi put da dijele svlačionicu, a ne sumnjamo da će i tu biti zanimljivih priča. Sir Lancelot bi za jednu sezonu trebao zaraditi 4.5 milijuna dolara. 


Ako ste mislili da je tome kraj, varate se. Lakersi su odlučili okupiti prilično osebujnu momčad oko Jamesa, pa će naš Ivica Zubac na centarskoj poziciji imati konkurenciju u vidu najveće zvijezde Shaqtin` A Foola, legendarnog JaValea McGeeja. Dvostruki prvak s Golden State Warriorsima je potpisao za veteranski minimalac te bi trebao biti solidan dodatak s klupe.


Kako će se Zubac snaći u rekonfiguriranoj momčadi te hoće li novi dolasci negativno utjecati na njegov status, ostaje nam vidjeti.