Europa i Svijet
Hrvatska
Ivica Zubac: Moramo naći izbornika kojem ćemo dati dugoročnu šansu da pokuša uvesti svoj sistem

Ivica Zubac: Moramo naći izbornika kojem ćemo dati dugoročnu šansu da pokuša uvesti svoj sistem

Autor: Sportnet Photo: Marin Sušić/HKS

'Nadam se da će neke stvari krenuti'


Ivica Zubac u razgovoru za Sportnet izjavio da je cilj Los Angeles Clippersa osvajanje naslova prvaka, da se jednog dana nada igranju na All-Staru, a dotaknuo se i reprezentacije.

Aco Petrović bit će hrvatski izbornik još dvije utakmice, a nakon toga trebao bi stići netko drugi. Zubac nema svojih favorita ni želja.

"Nisam baš uključen u to, ne pita me se puno. Koga god izaberu, igrači će stati iza njega. Moramo naći nekog izbornika kojem ćemo dati dugoročnu šansu da pokuša uvesti svoj sistem. To je to, nadam se da će neke stvari krenuti."

Hrvatska igra pretkvalifikacije za Europsko prvenstvo, pa slijede pretkvalifikacije za Olimpijske igre.

"Tu smo se doveli, ali imamo neku šansu. Moramo se iz te situacije izvući kako god znamo, pokušati dati sve od sebe i to je to."

Zubac se osvrnuo na ritam NBA utakmica u kojima nema previše vremena za privatni život.

"Puno je ovdje to ležernije. Odigraš utakmicu, pokupiš stvari, letiš negdje dalje i fokusiraš se na sljedeću utakmicu. Imam slobodne dane kad nema utakmica. Treninzi su uglavnom kratki, a nekad ih i nema. Tada imaš vremena za obitelj, ali utakmica je svaki drugi dan. Težak je taj ritam, još posebno kad igraš puno pa si umoran non-stop, ne ide ti se nigdje pa se želiš odmoriti. U ponedjeljak igramo protiv Netsa, noćimo nakon utakmice pa idemo kući. Brzo će All-Star pauza, bit će pet, šest dana odmora. To će mi dobro doći."

Nada li se nastupu na All-Staru jednog dana?

"Svaki igrač bi se trebao nadati, napredovati svake godine. Nadam se jednog dana, zašto ne. Velik je put, ali nije nemoguće."