Hrvatska
Ivišić, Klarica, Svoboda, Šantić i Volarević obilježili 4. kolo

Ivišić, Klarica, Svoboda, Šantić i Volarević obilježili 4. kolo

Autor: Branko Tabak

Jedinstvena kadetska liga.

Nakon četiri odigrana kola Jedinstvene kadetske lige samo su dvije momčadi ostale neporažene. Cibona i Zadar imaju sve četiri pobjede, a s omjerom 3-1 slijede ih Šibenka, Vindija i FSV.

U 4. kolu derbi je odigran u Šibeniku gdje je Šibenka nanijela prvi poraz Vindiji. 87-77. Šibenčane je do pobjede predvodio Tomislav Ivišić s triple double učinkom. Zabio je 30 poena uz 23 skoka i 12 asistencija. U redovima gostiju najefikasniji su bili Matija Pavlic s 29 i Luka Čevra s 20 poena.

Tomislav Ivišić - Foto: fiba.basketball

Zadar je do četvrte pobjede stigao u Osijeku (57-84). KA Osijek se 25 minuta držai unutar deset poena zaostatka, no do kraja susreta do izražaja je došla kvaliteta Zadrana koje je još jednom predvodilo raspoloženi Krševan Klarica s 36 poena i 9 skokova. S double-double učinkom istaknuo se Antonio Sikirić (12 poena, 10 skokova). Ante Beljan je postigao 11 poena. Kod domaćina najefikasniji je bio Marin Jurić koji je uz 23 poena imao i 8 skokova.

Krševan Klarica - Foto: Basketball.hr

Cibona je nanijela drugi poraz Splitu i dalje ostala nepobjediva. Zagrepčani su slavili 87-79. Od početka do kraja susreta imali su Cibosi kontrolu utakmice u svojim rukama. Noa Svoboda je uz 29 poena imao i 8 asistencija, Lovro Hajdinović je zabio 18 uz samo jedan promašaj, dok je odličnu utakmicu odigrao Filip Kalajžić koji je uz 12 poena imao i 15 skokova.

Noa Svoboda - Foto: Marin Sušić HKS

Antonio Šantić bio je prvo ime Splićana. Postigao je 26 poena uz 14 skokova i 8 asistencija.

Antonio Šantić - Foto: KK Split

Rudeš je izborio pobjedu u Jazinama kod Sonik Puntamike 66-75.

Prvu četvrtinu bolje su otvorili gosti i već nakon 5 minuta imaju 10 poena više (6 :16 ). Koriste loš šut i mnogo promašenih zicera domaćina i do kraja prve četvrtine održavaju prednost (13:24). U drugoj četvrtini domaćini se bude i boljim skokom i izborom šuteva vraćaju utakmicu u egal pa je na kraju četvrtine na semaforu samo dva poena viška za goste (33:35).

U trećoj četvrtini gosti su koncentriraniji te se u prvih 5 minuta odvajaju na +7 (43:50), a pokazat će se u kasnijem dijelu da je to bio prijelomni trenutak utakmice jer se domaći igrači više nisu imali snage vratiti. Ponajprije se primijetilo da je Juraj Brajčić bio u virozi protekli tjedan i nije imao snage za bolji učinak (8 poena , 11 skokova).

Najbolji među Puntamičanima bili su David Pavin (25 poena, 3 asistencije, 5 skokova) i Šime Mrkić (19 poena, 7 skokova).

Kod Rudeša istaknuli su se Lovre Škara (13 poena, 5 skokova), Mak Vuković (12 poena, 1 asistencija, 1 skok) i Ivica Lebada i Adin Hasanbegović sa po 11 poena.

Kadeti Cedevite Junior izgubili su susret Jedinstvene kadetske lige od FSV-a 68-76. U susretu punom preokreta u posljednje dvije minute ušlo se s rezultatom  68-69, a u završnici su bolju koncentraciju prikazali gostujući igrači.

Ante Volarević je s 24 poena i 25 skokova jednostavno rečeno dominirao na parketu i ključna je figura FSV-a. Roko Veršić je postigao 17, a Matej Kostić 14 poena.

Ante Volarević - Foto: poduckun.net

Kod Cedevite Junior najefikasniji je bio Lovre Došen s 20 poena. Duje Damjanić ih je postigao 14, Andrija Jelavić 10 uz 7 skokova i 4 asistencije, a  Vice Zanki 9 uz 14 skokova.

U sljedećem kolu na rasporedu je novi derbi.  

Zadar dočekuje Šibenku, a Klarica Ivišića...

Ostali parovi su: Vindija - Cibona, FSV - Sonik Puntamika, Rudeš - KA Osijek te Split - Cedevita Junior