Hrvatska
Iz Dubrave poručuju: Zabok je blagi favorit

Iz Dubrave poručuju: Zabok je blagi favorit

Autor: KK Dubrava

Upoznajte službene rostere ekipa Dubrave i Zaboka.

Nakon osam godina u subotu će se u Dubravi (19.00h) opet odigrati utakmica elitnog ranga naše košarke. U 1.kolu HT Premijer lige Dubrava Furnir će ugostiti Zabok. Klubovi koji su u periodu 2007-2011 odigrali deset utakmica u tadašnjoj Prvoj ligi, a zanimljivo da su u posljednje dvije međusobne utakmice u sezoni 2010/11 slavili gosti.

Dubravaši su kroz pripremni period odigrali dva turnira u Dubravi i Samoboru, te još nekoliko prijateljskih susreta od kojih bi izdvojili dva susreta sa slovenskim prvoligašima Šentjurom i Polzelom, te Cibonom. Trener Darko Krunić uoči premijere pred domaćim navijačima kaže:

 ”Pa nama je svima u klubu iznimno drago što smo nakon osam godina u HT Premijer ligi i jedva čekamo njen početak. Ambicije su da iz ove momčadi koju smo složili sa četiri nova igrača uspostavimo kemiju unutar momčadi koju smo imali prošle sezone. Naravno da bi željeli ispuniti osnovni cilj, a to je ostanak u ligi, a hoćemo li uspjeti to će vrijeme pokazati”.

Otvaranje sezone nekada zna usmjeriti prvi dio, a pozitivan rezultat puno bi značio Dubravašima koji imaju izuzetno težak u nastavku sezone .

”Svakako da postoji određeni pritisak i stres koji nosi ta prva utakmica. Moj zadatak kao trenera je da rasteretim ekipu i da damo maksimum što se tiče borbenosti i odgovornosti. Zabok je jedna dobra ekipa odlično vođena od mog prijatelja Ivana Tomasa. Već su godinama prisutni u najvećem rangu naše košarke s nekim utakmicama koje su odigrali fantastično. Igraju brzu košarku i jako dobro trče u oba smjera. Sigurno da nas čeka teška i drugačija utakmica nego što su bile prošle godine, a nekako vjerujem da će detalji odlučiti. Teško mi je sada govoriti o nekim prognozama, ali ja bih rekao da su šanse 50:50. Samo bih volio da dođu naši navijači i navijači Zaboka i da uživaju u košarci’‘.

O dolasku Zaboka i prvom anstupu pred domaćom publikom Ivan Tvrtko Majić kaže:

 ”Igrači koji su pristigli sigurno će nam omogućiti bolju prezentaciju na parketu. Zabok već dugi niz godina igra u Premijer ligi i blagi je favorit u ovoj utakmici. Izdvojio bih Domagoja Samca koji je njihovo značajno pojačanje s iskustvom igranja u Rusiji. Na nama je da se pokažemo i probamo iznenaditi na startu sezone.”

Ulaznice po cijeni od 20 kuna mogu se kupiti na blagajni dvorane prije početka susreta, a u prodaji su i godišnje ulaznice po cijeni od 150 kuna.

Upoznajte se sa sastavima ovih momčadi:

Dubrava Furnir 2019-09-23.doc
Zabok 2019-09-23.doc